Nieuw Dorcas-depot bij Inkstation in Gorinchem

15-03-2016, 11:51 | Lezersnieuws | Helma Wiekeraadt

Gorinchem - In Gorinchem bij Inkstation Gorinchem, op Arkelstraat 81 A, is een Dorcas-kledingdepot geopend. U kunt daar uw kleding inleveren voor een medemens die in armoede leeft. De kleding kan van maandag t/m vrijdag tussen 9.30 en 17.30, en zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur worden ingeleverd.

De ingezamelde kleding wordt voor het grootste gedeelte gesorteerd en via de projecten van Dorcas in Oost-Europa en Afrika onder de allerarmsten verspreid. Een deel van de kleding wordt ongesorteerd verkocht, waarbij de opbrengst wordt besteed aan de transportkosten van de rest van de goederen. Kleding die wordt ingeleverd dient schoon en heel te zijn.

Dorcas

Dorcas is een christelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking en noodhulp die in zeventien landen in Oost-Europa en Afrika 166 projecten ondersteunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld en werkt bij voorkeur met lokale partners, zoals plaatselijke kerken of organisaties. Tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers zijn bij Dorcas betrokken. Meer informatie: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900.

Dorcas heeft in Nederland meer dan 175 inzameldepots. Bij de depots kunnen kleding en andere hulpgoederen worden ingeleverd. De depots worden gerund door vrijwilligers die opslagruimte en tijd voor Dorcas beschikbaar stellen.