• overdracht

    nathalie

Nieuwe voorzitter

13-02-2019, 13:34 | Lezersnieuws | Cora

GORINCHEM - Vandaag heeft Jack Oostrum het voorzitterschap van het Natuurcentrum overgedragen aan Arnie Faro. Om Faro te verwelkomen en Oostrum te bedanken is er een bijeenkomst met koffie en gebak voor de teamleden van het Natuurcentrum en andere belangstellende. 

Het Natuurcentrum is dhr. Oostrum dankbaar voor zijn jaren van inzet voor het Natuurcentrum. Oostrum heeft het Natuurcentrum de afgelopen jaren uit de kritieke situatie geloodst. Met dank aan Oostrum en zijn collega-bestuurders heeft het Natuurcentrum het hoofd weer boven water en hebben partners weer vertrouwen in het centrum. Oostrum heeft na een korte pauze zijn politieke carrière hervat. Oostrum neemt afscheid als voorzitter omdat deze functie niet past bij de gewenste onafhankelijkheid als lid van de gemeenteraad. 

Faro en Oostrum kennen elkaar uit de politiek en hebben al jaren een goede vriendschap. Faro, in Amsterdam geboren, is in 2007 in Gorinchem komen wonen. Van 2010 tot 2015 was hij wethouder en heeft inmiddels zijn eigen organisatie, B4U coaching. Vanuit oprechte aandacht, betrokkenheid, gelijkwaardigheid en respect komt hij vlot tot de kern van een zaak en creëert vandaaruit nieuwe kansen. Faro ziet volop kansen voor het Natuurcentrum. “Ik heb vertrouwen in het Natuurcentrum en zie een enorme potentie, zeker op maatschappelijk vlak. Ik kijk uit naar de samenwerking met het prachtige team van mensen op het Natuurcentrum. Zij vormen de basis en die basis is goed, dat voel je als je daar rondloopt.”  

Zowel in de politiek als in het bedrijfsleven heeft Faro een groot netwerk, dat hij graag openstelt voor het Natuurcentrum. Het Natuurcentrum is niet de enige maatschappelijke organisatie waar Faro zich voor inzet. Hij is ook bestuurslid van de Gorinchemse Uitdaging. Het Natuurcentrum en de Gorinchemse uitdaging weten elkaar al langer te vinden en werken graag samen. Een gezamenlijk bestuurslid maakt het nog makkelijker om de krachten te bundelen. 

Oostrum heeft vertrouwen in de aanpak van Faro. “Ik heb Arnie leren kennen als een innovatieve en daadkrachtige bestuurder. Hij weet, in goed overleg met alle betrokkenen, haalbare doelen te stellen die passen bij de ambitie van de organisatie. Ik ben blij dat ik het Natuurcentrum in zijn handen mag overdragen’