• De Week van Gelderland

    Omroep Gelderland

Op locatie in Den Haag: De Week van Gelderland met de Prinsjesdag-special

11-09-2018, 14:18 | Lezersnieuws | Marouchka

DEN HAAG – De Week van Gelderland is in het kader van Prinsjesdag op locatie in Den Haag; te gast zijn: Tweede Kamerleden uit Gelderland, burgemeesters en gedeputeerden van de provincie. Samen discussiëren zij over de nieuwe plannen van het kabinet-Rutte III: wat is nu de impact van het regeringsbeleid uit Den Haag op onze provincie?

Vanuit de sociëteit van Nieuwspoort presenteert Inge de Jager deze bijzondere uitzending van De Week van Gelderland die geheel in het teken staat van Gelderse thema's en de Haagse politiek.

Prinsjesdag
Op dinsdag 18 september, ‘de derde dinsdag in september’, is het Prinsjesdag. Koning Willem-Alexander houdt zijn troonrede en opent daarmee het nieuwe seizoen van de Eerste en Tweede Kamer. In de aanloop naar Prinsjesdag brengt De Week van Gelderland samen met de gasten de topics uit Gelderland in kaart. Wat heeft onze landelijke regering in gedachten en hoe moet Gelderland daarop reageren? Omroep Gelderland zoekt het samen uit om duidelijkheid te creëren voor alle betrokkenen.

Prinsjesestafette
Maandagochtend zijn 130 Gelderlanders te voet vertrokken naar Den Haag. Ze doen mee aan de Prinsjesestafette, een wandeltocht in tien etappes naar Den Haag om daarmee in de hofstad aandacht te vragen voor Gelderse onderwerpen. Onder meer de Gelders gedeputeerde Jan Markink en burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls lopen een deel van de eerste etappe mee. De Wandeltocht is een van de onderdelen waarmee Gelderland zich presenteert in Den Haag voorafgaand aan Prinsjesdag.

Het Prinsjesfestival bestaat sinds 2013 en is bedoeld om meer aandacht te vragen voor provinciale onderwerpen op Prinsjesdag. Elk jaar is een van de Nederlandse provincies medeorganisator. Dit jaar is dat Gelderland.

De intocht van de wandeltocht is op donderdag 13 september. De bedoeling is vooral om Gelderland op de kaart te zetten bij de Tweede Kamerleden.

Vrijdag 14 september om 17.15 uur is De Week van Gelderland te zien bij Omroep Gelderland (daarna in de avond ieder uur herhaald).

_______________________________________________
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie omtrent de Prinsjesdagspecial van De Week van Gelderland kunt u contact opnemen met Petra Engelfriet, Eindredacteur De Week van Gelderland, tel. 026 3713655 of per email: pengelfriet@gld.nl