• Donatie voor het Beatrixziekenhuis

    Rivas Zorggroep

Opbrengst Roparun voor Beatrixziekenhuis

24-06-2016, 13:10 | Lezersnieuws | Rivas Zorggroep

De Stichting Roparun heeft een deel van de opbrengst van de jaarlijkse sponsorloop gedoneerd aan het Beatrixziekenhuis, onderdeel van Rivas Zorggroep. Het bedrag, dat € 13.700,- bedraagt, is gebruikt voor de aanschaf van luxe comfortabele stoelen en het creëren van een huiselijke sfeer in de oncologiekamers op de dagbehandeling in het Gorcumse ziekenhuis.

Donatie

De dagbehandeling is heel blij met deze donatie. 'We proberen het verblijf van onze patiënten zoveel mogelijk te veraangenamen', zegt Corrola Meijer, teamleider bij Rivas Zorggroep. 'Het is erg fijn voor patiënten om bijvoorbeeld tijdens de chemokuur in een goede en comfortabele stoel te kunnen plaatsnemen. Daarnaast heeft een huiselijke sfeer een positieve invloed op de beleving van zorg door patiënten.'

Inzet

De Roparun is een loopevenement van 520 kilometer dat plaatsvond van zaterdag 14 tot en met maandag 16 mei. De lopers, die een route afleggen van Parijs naar Rotterdam, proberen met deze sportieve inzet geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto van de Roparun is 'Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. Dit jaar vond de 25e editie van de Roparun plaats.

Gewaardeerd

Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis zet zich in om met giften iets extra's voor patiënten te organiseren. Door hun hulp kan het Beatrixziekenhuis veel initiatieven ontplooien voor een aangenaam verblijf voor de patiënten. Corrola: 'We waarderen het enorm dat de Roparun een deel van hun opbrengst aan het Beatrixziekenhuis wil doneren. Het is mooi om te zien dat mensen zich sportief inzetten om zo iets te kunnen doen voor de patiënten in ons ziekenhuis.'

Prettige omgeving

Het creëren van een prettige omgeving voor de patiënt past geheel binnen het Planetree-zorgconcept waarmee Rivas zorg verleent: mensgerichte zorg waarbij de patiënt voorop staat.

Meer informatie

Voor meer informatie over het Beatrixziekenhuis kijk op www.beatrixziekenhuis.nl of bel met Rivas Zorglijn 0900-8440.