• Leerlingen tijdens de les

    mw. C. Kamzol
  • Leerlingen tijdens de les

    mw. C. Kamzol
  • Leerlingen in de aula

    mw. C. Kamzol

Open Dag Lyceum Oudehoven

13-01-2019, 22:28 | Lezersnieuws | Charlotte

Zit je in groep 7 of 8 en ben je nieuwsgierig naar Lyceum Oudehoven? Dé school in Gorinchem voor havo, atheneum, gymnasium en TTO (tweetalig onderwijs)? Woensdag 23 januari 2019 is je kans! Van 14.30 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur kun je een kijkje nemen in de school en de sfeer proeven.

Docenten en leerlingmentoren verwelkomen je en leerlingen leiden je rond in het schoolgebouw met onder meer het grote bètalaboratorium. Hier bereiden leerlingen zich het hele jaar voor op landelijke wedstrijden op bèta-gebied en met succes. We zijn zevenvoudig landskampioen EurekaCup (techniek)!

 

Op de Open Dag maak je kennis met veel verschillende kanten van het Lyceum. Heb je een talenknobbel en wil je net iets meer verdieping, dan kies je voor TTO (tweetalig onderwijs): je krijgt de helft van de vakken in het Engels aangeboden, wat een groot voordeel is als je verder wil studeren aan een hogeschool of universiteit. Ben je geïnteresseerd in de Klassieke Oudheid en wil je hier meer over weten, dan is het gymnasium iets voor jou.

 

Er is ook volop aandacht voor techniek met de exacte vakken, zoals wiskunde, natuurkunde, scheikunde en science (natuurwetenschappen). Deze zijn enorm belangrijk als je later een technische studie wil volgen.

 

In de ckv-vleugel (culturele kunstzinnige vakken) op de benedenverdieping kun je meedoen aan drama, tekenen, handvaardigheid en muziek. In de open ruimte lopen de lokalen in elkaar over en zie je leerlingen bezig met handvaardigheid naast leerlingen die muziek maken. Hier leer je ook toneelspelen en je vaardigheid voor de andere creatieve vakken ontwikkelen. Ook is het mogelijk om eindexamen te doen in het vak muziek.

 

Kortom, Lyceum Oudehoven is een school waar je veel leert door een uitdagend onderwijsaanbod en waar betrokken docenten met persoonlijke aandacht je uitstekend begeleiden.

 

Voor meer informatie zie: www.lyceum-oudehoven.nl