• de inrichting van de juf

    Marieke van Oosten

Open huis de juf boeken en leren op 3 november

20-10-2018, 18:06 | Lezersnieuws | Marieke

Op 3 november openen de deuren van 'de juf boeken en leren' op de Haarstraat 15 in Gorinchem. De juf is het jongste antiquariaat van Gorinchem en biedt daarnaast ook huiswerkbegeleiding aan voor kinderen met leer -en of gedragsproblemen tussen 10 en 16 jaar oud. 

Zaterdag 3 november bent u tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom om de sfeer te komen proeven. Wethouder Ro van Doesburg, die veel affiniteit heeft met zowel boeken als leren en daarnaast het jongerenwerk in Gorinchem een warm hart toe draagt, sluit de feestelijke middag af om 15.45 uur.

Oprichter Marieke van Oosten heeft jarenlang in het (speciaal) basisonderwijs en op het VMBO heeft gewerkt. Zij was werkzaam als docent Nederlands en Engels en leerlingbegeleider.  Marieke vertelt: "Vaak kwam ik leerlingen tegen die echt baat zouden hebben bij een kleinschalige en vooral betaalbare huiswerkbegeleiding. Bij 'de juf' ligt de nadruk op werken aan een hulpvraag en niet zozeer op naschoolse opvang. 

Helaas hebben veel ouders niet de financiële middelen om hun kind naar bijles of huiswerkbegeleiding te laten gaan. Toen duidelijk werd dat ik niet meer voor de klas zou kunnen staan, wilde ik deze kwetsbare groep de hulp bieden zoals ik dat op school gewend was te doen. Vanaf 3 november kunnen deze leerlingen bij 'de juf' terecht."

Tijdens de openstelling van het antiquariaat kunt u ook handgemaakte sieraden van natuurlijke producten kopen. Hier vindt u meer informatie over op de website van 'de juf boeken en leren': www.dejufboekenenleren.nl of www.facebook.nl/boekenenleren. Ook staan hier de contactinformatie en tarieven voor bijles en huiswerkbegeleiding.