• Leerlingen leren tijdens LAB´s bijvoorbeeld bij de boerderij, in het bos of op het strand

    Tiener College

Open huis Junior College en Tiener College

07-10-2016, 18:50 | Lezersnieuws | Junior College en Tiener College

In de Top Naeffstraat 28 in Gorinchem werken en leren leerlingen van 4 tot 14 jaar. Junior College is het programma voor groep 1-3 (unit 1) en groep 4-6 (unit 2). Tiener College is het programma voor groep 7-8 en klas 1-2. Samen bieden de programma´s een volledig dekkend onderwijsaanbod voor kinderen van 4 tot 14 jaar die graag (met hun ouders) mede betrokken willen zijn bij hun eigen lesaanbod. Alle leerlingen werken met een persoonlijk leerplan. Binnen de groepen 1-8 bestaat de mogelijkheid met gevorderd aanbod mee te doen. Het programma Tiener College biedt leerlingen groep 7-8 volop kans om (delen van) voortgezet onderwijs vakken zoals natuurkunde, Frans en wiskunde te volgen.

Junior College en Tiener College verbinden de wereld rondom school intensief met het dagelijkse programma. Nieuwsgierigheid en actualiteit spelen een grote rol in het leren. Leerlingen gaan regelmatig op excursie (LAB´s) en iedere dag start met een bijzondere dagopening (Pick Me Up). Het eigen leerplan van iedere leerling biedt ruimte om vanuit eigen interesse onderwerpen te onderzoeken in de vorm van eigen leervragen. Instructie, opdrachten en projecten over maatschappij, natuur, techniek en kunst bieden de docenten aan op leerpleinen en ateliers. Leerlingen van 4 tot 14 jaar werken bij een aantal activiteiten samen. Zo helpen leerlingen voortgezet onderwijs in de jongere groepen met hulp bij presentaties en met workshops over bijvoorbeeld programmeren, tekenen en presentaties maken.

Het programma voortgezet onderwijs (klas 1-2) is vernieuwend vormgegeven. Leerlingen hebben naast vakinhoudelijke instructies bijzondere projecten, zoals eigen leervragen, beroepenprojecten en ondernemingen. De projecten bieden ruimte om te leren door doen. Binnen dit ondernemende leren oefenen leerlingen intensief vaardigheden zoals plannen, verslag doen en presenteren. Tiener College biedt in de vier jaren (groep 7-8 en klas 1-2) leerlingen in een gedifferentieerd, ondernemend programma tijd om talent te ontwikkelen en te groeien in zelfstandigheid, studievaardigheid en persoonlijke vorming. Na Tiener College gaan leerlingen naar de derde klas op een vervolgschool. De uiteindelijke ambitie is om onderwijs te bieden van 2-18 jaar.

Woensdag 23 november houden Junior College en Tiener College open huis. Van 19.00 tot 21.00 uur vertellen leerlingen, ouders en medewerkers alles over het aanbod van de twee programma´s. Meer informatie: www.juniorcollege-gorinchem.nl / www.tienercollege.nl.​