• Ook leerlingen vertellen deze avond over hoe zij leren bij Junior- en Tiener College

    Tiener College

Open huis: kennismaken met Junior College en Tiener College

28-01-2017, 15:20 | Lezersnieuws | Tiener College

Woensdag 1 februari is het open huis van Junior College en Tiener College. Deze twee onderwijsprogramma´s vormen samen een leeromgeving voor 4 tot 14 jaar. Leerlingen werken en leren in groep 1 tot en met 6 in de units van Junior College. In groep 7-8 en klas 1-2 zijn kinderen leerling van Tiener College. Een eigen leerplan voor elke leerling, werken met boeiende en actuele projecten en samenwerking tussen verschillende leeftijdsgroepen kenmerken de onderwijsprogramma´s.

Bij het open huis zijn ouders en leerlingen tussen 19.00 uur en 21.00 uur van harte welkom om in het gebouw te komen kijken. Op de avond presenteert een van de leerkrachten vier keer kort hoe leerlingen werken en leren binnen Junior College en Tiener College.

De presentaties beginnen om 19.00 uur, 19.30 uur, 20.00 uur en 20.30 uur. De presentaties gaan over vragen als: Wat leer je allemaal, Hoe ziet een dag er uit, Welke spullen gebruik je allemaal, Op welke manieren kun je leren en Hoe is het om voortgezet onderwijs te doen bij Tiener College? Tijdens en na de presentaties is er alle ruimte voor vragen van kinderen en ouders.

Over de jongste groep leerlingen (Junior College unit 1, groep 1-3) wordt tijdens het open huis enkele keren een aparte presentatie verzorgd.

Bezoekers kunnen tijdens het open huis alle lokalen bekijken. Leerkrachten geven daar uitleg over de verschillende materialen en projecten. In de lokalen staan projecten, bouwmaterialen en apps klaar die de leerlingen veel gebruiken.

Het adres van Junior College en Tiener College is Top Naeffstraat 28 in Gorinchem.