• Achterzijde van de ASVZ locatie aan de Laag Dalemseweg

    Linda Hofmans
  • Entree van de ASVZ locatie aan de Laag Dalemseweg

    Linda Hofmans

Open huis woonlocatie ASVZ Laag Dalemseweg

03-11-2017, 14:00 | Lezersnieuws | Liesbeth Goudriaan

Half mei dit jaar zijn cliënten van ASVZ verhuisd naar hun nieuwe woning aan de Laag Dalemseweg 70 in Gorinchem. De cliënten hebben inmiddels hun kamers helemaal ingericht. Op vrijdag 10 november van 19.30 uur tot 21.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Maar vooral om ook kennis te maken met de cliënten.

Nieuwe woning

ASVZ biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. De cliënten woonden voorheen in de Keizerstraat en de Danshof. Aangezien deze woningen verouderd en te klein waren, is er gezocht naar een nieuwe woonplek. Het spiksplinternieuwe wooncomplex in de nieuwbouw wijk Hoog Dalem biedt ruimte aan 25 cliënten. Iedere bewoner heeft een eigen studio met plaats voor een zit- en slaapgedeelte, een keukenblok en een eigen douche- en toiletruimte. Sommigen hebben zelfs een wasmachine in de eigen woonruimte.

Samen

Voor iedereen is het een grote verandering. Een aantal bewoners woont al tientallen jaren in het monumentale pand aan de Keizerstraat. Ondanks de mooie studio en het prachtige uitzicht op de landerijen, missen sommigen de drukte van de stad. In de nieuwe wijk zijn er nog geen voorzieningen zoals winkels. Dus trekken de bewoners gezamenlijk met de fiets erop uit om naar de stad te gaan.

Het is even wennen, zo'n nieuwe woning, maar het gaat vast goedkomen.

Kom gerust vrijdag 10 november bij ons langs. We ontvangen u graag tussen 19.30 en 21.00 uur aan de Laag Dalemseweg 70, 4208 BA in Gorinchem.