• Zelf testen tijdens de open dag op Gymnasium Camphusianum

    Photographer:Jos Waltheer

Openbare middelbare scholen in Gorinchem houden open dagen

18-01-2016, 12:20 | Lezersnieuws | Annemarijn Schippers

Gorinchem - De keuze van een middelbare school houdt veel leerlingen bezig. Dat betekent veel nadenken, maar vooral ook veel rondkijken en sfeer proeven. De middelbare scholen van Stichting OVO zijn in januari en februari op verschillende momenten open voor nieuwsgierige leerlingen en ouders. In dit bericht vindt u een kort overzicht.

Gymnasium Camphusianum heeft afgelopen zaterdag een succesvolle open dag gehad. Meer informatie over de school en haar lesprogramma wordt gegeven tijdens een voorlichtingsavond voor ouders/verzorgers op 27 januari (20.00-22.00 uur). Leerlingen kunnen ervaren hoe het is om les te krijgen op Gymnasium Camphusianum tijdens de kennismakingslessen op 10 februari (14.30-16.00 uur).

Op Fortes Lyceum kunnen leerlingen terecht voor vwo, havo en mavo opleidingen. Op 22 januari wordt een open dag georganiseerd van 16.00 tot 21.00 uur. Fortes Lyceum werkt met Talentenstromen; leerlingen krijgen naast de standaard eindexamenvakken, de keuze uit vier talentstromen: ArtFactory, Sports, Technasium en Fastlane English. Deze Talentenstromen worden gepresenteerd tijdens de Fortes Talent Experience op 27 januari en 3 februari van 13.30-16.00 uur.

Het vernieuwde Omnia College biedt plaats voor alle sectoren van het vmbo, sinds kort is de school ook helemaal klaar voor de 'groenklassen'. In de deze klassen staan dieren en planten, bloem en design, voeding en koken centraal. Op 22 januari is er een open dag waarop alle vaklokalen (keukens, kassen, werkplaatsen) te bekijken zijn (16.00-21.00 uur). Op deze dag wordt ook informatie gegeven over de aangrenzende Merewade Praktijkschool. De voorlichtingsavond over het praktijkonderwijs vindt plaats op 11 februari.

Om ouders te laten zien wat de kinderen zoal doen in de klas bij Omnia College is er op 3 februari een doe-avond voor ouders (19.30-21.00 uur).

Meer informatie over openbaar onderwijs in Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam vindt u op www.stichtingovo.nl.

De agenda voor open dagen en informatiemomenten vindt u op www.naardemiddelbare.nl.