• Tosca Kortleve

    Jan Eigenraam

Opnieuw winst voor Waterpolodames

14-03-2019, 14:20 | Lezersnieuws | Mieke

Dames 1 van SG de LINGE/PCG speelde afgelopen zaterdag in het Caribabad tegen AZC uit Alphen aan de Rijn.

Nadat de wedstrijd amper 25 seconden oud was zette Jasmijn van Wijk de 1e treffer op naam van de thuisploeg, kort daarop gevolgd door treffers van Sybrina Lauritsen en Floor Groeneveld. Met nog 3 seconden aan het einde van de 1e periode scoorde de bezoeksters de 3 -1.

In de 2e periode benutte Marissa Wouda een overtal situatie om de 4-1 te scoren. AZC had geen antwoord op het snelle spel van het Leerdams/ Gorinchemse team. Sybrina bracht via een snelle break met haar 2e goal de stand op 5-1. De thuisploeg ging door en Lieke van Aalsburg zorgde voor de 6-1. SG de LINGE/PCG had de verdediging goed op orde en mede door sterk verdedigend werk van Antoinique de Joode en goed keeperswerk van Tosca Kortleve kwamen de bezoekers niet meer tot scoren.

De 3e periode meestal de minste periode van het team, bleven de dames de voorsprong uitbouwen met doelpunten van Laura van den Brom en Floor Groenenveld stond er aan het einde van de periode 8-1 op het scorebord.

In de 4e periode verzuimden de dames om de scoren te vergroten. Veel ballen gingen op of over de lat waardoor er maar 2 x gescoord werd. Laura zorgde nog voor de 9-1 en Merel van der Veen sloot af met de 10-1. 

In Alphen aan de Rijn was de eindstad hetzelfde.

Doelpuntenmaaksters; Floor Groenenveld, Laura van den Brom en Sybrina Lauritsen allen 2, Lieke van Aalsburg, Jasmijn van Wijk, Marissa Wouda en Merel van der Veen allen 1