• Laat een beperking je niet beperken

    Jobbe Boots

Paralympiërs op bezoek in Gorinchem

20-02-2017, 15:39 | Lezersnieuws | Tanja Pijleman

Vrijdag 17 februari waren er op uitnodiging van Gorinchem Beweegt 4 paralympische badmintonspelers te gast bij het Koppeltoernooi van NOVOS en BC Raptim. Zij gaven daar een demonstratie om te laten zien dat een beperking je niet hoeft te beperken.

Een rolstoeler, iemand met Parkinson, iemand met een blade en een jongeman met een aangeboren afwijking aan zijn arm, het hield geen van hen tegen te gaan badmintonnen op topniveau! Iedereen in de zaal was onder de indruk. Stef (BC Raptim)en Zippora (NOVOS) hadden goed opgelet want na de demonstratie ging het hard met de punten die gemaakt werden, zodat zij als winnaars van de avond werden uitgeroepen!

Dit koppeltoenooi is een prachtig voorbeeld wat betreft integreren. Regulier en speciaal, was een prima aanvulling op elkaar. Enthousiast geworden en wil je ook eens een training volgen, dat kan! De eerste 4 trainingen zijn zelfs gratis. Kijk even naar het Sportaanbod op de website van www.GorinchemBeweegt.nl of op www.stichting-novos.nl of op www.bcraptim.nl