• Houd de Tolsteeg open, ook geen éénrichtingverkeer!

    Bernd Voorsluijs

Plannen Gemeente t.a.v. parkeer/verkeerssituatie Eind en Tolsteeg

11-01-2018, 09:10 | Lezersnieuws | Houd de Tolsteeg open

Zit je lekker aan de oliebollen en even niet op te letten, ligt er plotseling het lang verwachte raadsvoorstel voor de herinrichting van het Eind en dat wordt donderdag 11 januari al besproken bij de gemeenteraad.

Kern van het plan:

- Het Eind in richten als "shared-space";

- Eénrichtingsverkeer in de Tolsteeg (in westelijke richting)

- Geen fysieke hoogtebeperking tegen vrachtwagens in de Tolsteeg

- Opheffen 13 parkeerplaatsen op het Eind en deze compenseren (nabij) Kweeklust.

Dat is slecht nieuws voor de verkeersdoorstroming in de stad en ook slecht voor bewoners en bezoekers die nu al de grootste moeite hebben om een parkeerplek te vinden. De overlast door vrachtwagens, het probleem dat wel door iedereen erkend wordt, wordt niet aangepakt. Of eenrichtingsverkeer goed is voor de verkeersveiligheid, zoals betoogd, kun je je ook afvragen. Als er geen verkeer meer uit de Tolsteeg kan komen kun je op het Eind lekker doorscheuren de Tolsteeg in of naar BdWP. Als doekje voor het bloeden komen er aan de andere kant van de stad, bij Kweeklust, een paar parkeerplaatsen bij.

Het is kortdag maar als je bezwaren hebt, maak die dan kenbaar bij de gemeente.

Je kunt een mail sturen maar je kunt ook spreektijd krijgen in de vergadering. Je moet je dan wel even aanmelden bij de griffie. Alle adressen staan op de website van de gemeente. Je vindt de stukken hier: https://www.gorinchem.nl/…/vergadering-parallelsessie-ba-ra….

Voor meer info kijk op: www.facebook.com/tolsteegopen