• Brievenbus bij Gamma

    hvm

Raadslid Van Mourik springt in de bres voor Gorcumse brievenbussen

22-06-2018, 22:36 | Lezersnieuws | Hans

Het is eigenlijk 5 voor 12 met onze brievenbussen in Gorinchem

Het is begrijpelijk dat als er minder post wordt gestuurd dat ook PostNL zich gaat aanpassen aan deze tijd en komt met de voorstellen voor de herschikking van de brievenbussen. Fysiotherapeut en raadslid van de gemeente Gorinchem Hans van Mourik is niet overtuigd dat PostNL kwetsbare groepen heeft ontzien. Sterker nog in eerste instantie heeft men het Gehandicapten Platform Gorinchem helemaal links laten liggen, heeft hij zelf uit eigen onderzoek vernomen. 

Voor het besluit van inkrimping heeft Van Mourik wel begrip, maar niet voor de wijze waarop dit nu zo is gebeurd. Brievenbussen die goed gevuld en bereikbaar zijn worden geruimd en bussen die overbodig zijn blijven bestaan. Ook dat heeft hij zelf geconstateerd door met de PostNL koerier bij de lichting van de bussen mee te gaan. “Op zijn minst een zeer vreemde gang van zaken” vindt Van Mourik.  
Als fysiotherapeut weet hij als geen ander dat mensen die behoren tot de kwetsbare groep, slecht ter been zijn en nog meer obstakels krijgen om iets in de bus te doen, PostNL nog minder post gaat verwerken. Het plan lijkt niet gebaseerd overtuiging of argumentatie, maar gebaseerd op pure willekeur.

Stop met dit plan is zijn pleidooi.
“We moeten het van verbinden hebben in Gorinchem”, zegt hij. In een brief aan PostNL heeft Van Mourik  verzocht het reductieplan (het weghalen) van brievenbussen onmiddellijk te bevriezen. Als niet snel actie wordt ondernomen worden brievenbussen volgende week anders al geruimd.  Tevens heeft hij aangeraden bij PostNL om in overleg te gaan met SGPG (Gehandicapten Platform Gorinchem), wijkbeheer van de Gemeente Gorinchem (die hebben kennis van de structuur van de wijk) en eventueel een wethouder, die dan aansluit om nogmaals kritisch naar het plan te kijken. We moeten het van  verbinden hebben om het in Gorinchem te verbeteren.