• Rapid Dames 1 dolgelukkig met promotie naar Tweede Klasse

    Peter van Geest

Rapid Dames 1 schijft geschiedenis met promotie naar Tweede Klasse

11-06-2018, 13:20 | Lezersnieuws | Michelle

Na het verlies van vorige week, kreeg Rapid dé mogelijkheid op promotie naar de Tweede Klasse. Op eigen veld mochten de dames aantreden tegen de nummer 3 uit de poule, Spijkenisse. 

 

Alles was er deze week op ingesteld om de promotie naar de Tweede Klasse definitief te maken. Een overwinning zou directe promotie betekenen, een gelijkspel of verlies nog een flinke omweg of zelfs niets. De meiden kregen van Martin de Ridder en Djurre van Gulik scherpe trainingen en de motivatie (en zenuwen) waren volop aanwezig bij de afslag.

 

De wedstrijd startte volgens het boekje. De weergoden voorzagen de in grote getale aanwezige supporters van een zonnetje. En de dames zetten gefocust de aanval in richting Spijkenisse. Die hadden moeite om de druk onder controle te krijgen en waren dankzij het optreden van de keepster maar nipt verwijderd van een tegengoal.

 

Rapid overheerste, maar, hield het publiek ook flink in spanning. Toen werd de eerste strafcorner toegekend, die uiteindelijk in de stick van Charlotte Sterk kwam. Die zette alles op alles en frommelde de bal in het doel. Een orkaan van gejuich steeg op, wat een prachtig thuispubliek! En de 1-0 voor Rapid was een feit.

 

De dames van Spijkenisse gaven een overwinning niet zo maar cadeau. Maar de defensie, met de hoofdrollen voor Denise Hanika, Merel van Rooij, Fleur Sterkenburg en Linde Herrewijnen, toonde een sterk staaltje verdedigingswerk. Ook keepster Michelle van Geest speelde scherp en hield haar doel knap schoon.

 

Het middenveld, met zusjes Julia en Anna van Harten, wist met handige acties Spijkenisse regelmatig zoek te spelen. Maar Spijkenisse voerde de druk op en kreeg een aantal kansen. Dat maakte de wedstrijd spannend, al helemaal toen in de laatste minuut van de wedstrijd nog een strafcorner werd toegekend.

 

Dames 1 was echter niet van plan de overwinning uit handen te geven en keerde ook deze poging. Kort daarna volgde het eindsignaal en barstte het feestje los. De promotie naar de Tweede Klasse is een feit! Zij gaan hiermee zelfs de geschiedenisboeken in, omdat het maarliefst 20 jaar is geleden dat Rapid Dames 1 in de Tweede Klasse speelde.

 

Dames 1 wil graag alle supporters bedanken voor de toejuichingen, wat was het een feestje om jullie met zoveel langs de lijn te zien. Meisjes A1 en Fedde, zonder jullie hadden we dit niet gekund! En niet in de laatste plaats; Djurre van Gulik en Martin de Ridder. Bedankt voor jullie kennis, inzet en enthousiasme. We hebben ‘m!