• Inner Wheel overhandigt cheque

    Cindy Ebben
  • Rapid Rollers

    Cindy Ebben

Rapid Rollers bedanken Inner Wheel

12-10-2017, 13:51 | Lezersnieuws | Cindy Ebben

Bij G.H.C. Rapid kijken we terug op een bijzondere week. Naast de hockeywedstrijden, hockeytrainingen, ALV vergadering, eigenlijk de alledaagse zaken van een hockeyvereniging, mogen we ook terugkijken op een grandioos geslaagde landelijke competitiedag van de handbewogen rolstoelhockey. Zo geslaagd dat het zeker voor herhaling vatbaar is.

Daarnaast mogen we ook terugkijken op een prachtig gebaar van Inner Wheel. We pakken na zo'n geweldig weekend direct de snelheid van het dagelijks leven weer op, maar er is een groepje dames die zich zo fantastisch hebben ingezet afgelopen jaar, daar mogen we best nog even bij stilstaan.

Door op de Open Havendagen overtollige huisraad, cake, kleding en allerlei andere snuisterijen te verkopen werd de eerste aanzet gegeven voor het goede doel namelijk de Rapid Rollers financieel ondersteunen. De Rapid Rollers hebben 14 leden, allen rolstoelafhankelijk met een grote passie voor rolstoelhockey en zij spelen het liefst in wedstrijdverband. Ze spelen hun wedstrijden op jaarbasis, tijdens negen georganiseerde competitiedagen door heel het land, van Enschede tot Goes.

Dit brengt vervoersproblemen met zich mee omdat de kosten van de rolstoeltaxivervoer dusdanig hoog zijn is dit voor hen financieel niet te behappen. Zeker niet voor degene die in een woongroep wonen.

Hier kwamen de Dames van Inner Wheel om de hoek kijken, ze hebben zelfs een Benefiet dansavond georganiseerd met een live band. Maar liefst 200 kaarten zijn hiervoor verkocht en de Rapid Rollers waren ook allemaal uitgenodigd.

Het was geweldig, je zag passie en oprechte intenties om deze doelgroep vooruit te helpen en de vervoersdrempel weg te halen, want het is niet zomaar iets, per speler gaan er nog eens twee rolstoelen mee. De ADL stoel waar men de gehele dag in zit en de tweede, de sportrolstoel waarmee de wedstrijden worden gespeeld.

Al deze acties hebben een prachtige cheque van 6500.- euro opgeleverd ,waarmee de kosten voor vervoer de komende twee jaar gedekt zijn.

G.H.C. Rapid en de Rapid Rollers zijn zeer dankbaar voor deze ondersteuning , hierdoor hoeft deze drempel niet meer te worden geslecht. Dames van Inner Wheel, nogmaals ontzettend bedankt voor alle tijd die jullie hebben ingezet om de Rapid Rollers op weg te helpen.