• De River Dragons in actie!

    River Dragons

River Dragons wederom Kampioenstitel?

29-09-2016, 14:30 | Lezersnieuws | River Dragons

Aankomende zaterdag, 1 oktober, nemen de River Dragons zowel hun kleine als grote drakenboot mee naar de Bosbaan in Amsterdam: het strijdtoneel van het NK Drakenbootvaren 2016.

Het NK is de belangrijkste wedstrijd in het seizoen van drakenbootvarend Nederland. Ook dit jaar hebben de River Dragons hard getraind voor deze wedstrijd. Ze zijn erop gebrand hun kampioenstitel te houden. "We hebben in de trainingen accent gelegd op het inzetten van een krachtige eindsprint en hiermee de afgelopen maanden goede progressie geboekt met het team." aldus Rob Bronsgeest, trainer bij de draken. Hij voegt hieraan toe: "Tijdens het toernooi in Schwerin, Duitsland, hebben we ook gezien dat onze startsnelheid zeer competitief is en we daarmee zeker op de 200 meter wedstrijdafstand mooie tijden neerzetten."

"Afgelopen jaar heeft onze vereniging wederom een mooie groei doorgemaakt" vertelt voorzitter Ferry de Graaf trots. "Naast nieuwe leden hebben we ook nieuwe sponsoren aangetrokken. Zo heeft Autoschade Ruud de Jong een nieuwe trailer beschikbaar gesteld waardoor we nu gemakkelijk onze 2 boten mee kunnen nemen. Viveen Elektro en Praktima hebben nieuwe peddels beschikbaar gemaakt. Hulp waar wij als vereniging niet zonder kunnen!"

Ambitieus is de Gorcumse vereniging zeker te noemen, voor het eerst sinds hun bestaan nemen ze dit jaar 2 jeugdteams mee naar het NK. Naast de clinics die de Rivers aan diverse scholen in Gorinchem geven, heeft de Drakenbootrace Gorinchem van 21 mei jl ook een enorme boost gegeven aan het enthousiasme onder de jeugd. Met alle River Dragons die mee gaan strijden en de 4 afstanden waarop het moet gaan gebeuren belooft het een spektakel te worden op de Bosbaan.