Robin Tenhunen, 11 jaar, uit GorinchemBIJ TEAM MET JONGSTE LOPERS NIJMEEGSE VIERDAAGSE

08-07-2016, 20:50 | Lezersnieuws | rezie vorster

Robin Tenhunen is met zijn 11 jaar één van de jongste deelnemers van de 100ste Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang loopt hij elke dag 30 km samen met het team #jonge100. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Vierdaagse dat zo'n groot team van jonge deelnemers de krachten bundelt.

Kindercorrespondent Tako Rietveld is de teamcaptain en initiatiefnemer van de #jonge100. Met elkaar maken ze van de Vierdaagse een groot feest. Rietveld, die bekend werd als verslaggever van het NOS Jeugdjournaal, loopt de 100ste Nijmeegse Vierdaagse met 100 kinderen en vraagt daarmee aandacht voor het verhaal wat kinderen zelf kunnen en willen vertellen.Tijdens de Vierdaagse maken ze elke dag reportages, vlogs en livestreams.

Kinderen mogen zich inschrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 jaar worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2004. In totaal lopen er 518 kinderen mee uit dat geboortejaar.

Robin Tenhunen vertelt: "Het is geweldig om de Vierdaagse met zoveel kinderen te lopen.We hebben al een paar keer met elkaar geoefend en is nu al onvergetelijk. Mijn moeder loopt ook met mij mee!".

De Kindercorrespondent laat kinderen hun verhaal vertellen in binnen- en buitenland. Tako vertelt: 'Kinderen kijken anders naar de wereld dan volwassenen. Ze hebben andere visies, meningen en oplossingen. Dat willen we ook tijdens de Vierdaagse laten zien en horen.' Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met Stichting Nijmeegse Vierdaagse, Lidl, CineMec, HiTec, Staatsbosbeheer en Van der Valk Nijmegen-Lent. Meer informatie: Jonge100.nl