• De Lek in Lexmond

    Cobi Oosterling

Roman Bliksem staat op de shortlist van The Indie Awards

21-02-2019, 09:55 | Lezersnieuws | Cobi

De nieuwste roman van Cobi Oosterling, Bliksem, verscheen in juli 2018 en staat inmiddels op de shortlist van The Indie Awards.

The Indie Awards zijn in 2017 in het leven geroepen om het harde werken van indie-auteurs (auteurs die niet aangesloten zijn bij een uitgeverij) te belonen en ze in het zonnetje te zetten.

U kunt tot eind februari een stem uitbrengen via https://theindieawards.nl/stem/ 

Uit de recensie van Hanneke Tinor-Centi: De tekst op de achterzijde van dit boek is net zo mysterieus en ongrijpbaar als het verhaal zelf, een verhaal over verlies, vriendschap en bijzondere gebeurtenissen.

De schrijfstijl van Oosterling is vrij uniek. De auteur ziet kans om haar verhaal in nevelen te hullen. In eerste instantie moet je daar als lezer aan wennen, maar wanneer dat eenmaal is gebeurd, is het een bijzondere ervaring. Je graaft, je proeft en weegt en allengs komen de verbanden en verhaallijnen aan de oppervlakte. 

“Net als nu overviel hem steeds vaker een gevoel van eenzaamheid, zelfs depressiviteit. Toni herkende het uit de tijd dat Alfred opgenomen was na het verlies van zijn tweelingbroer. Die eenzaamheid begreep hij niet, hij, die altijd mensen om zich heen had, altijd dames die hem in hemelse sferen wisten te brengen, net zoals hij dat bij hen bereikte.”

De beschrijvingen van de lokale beelden, geuren en geluiden weet Oosterling overigens fraai te verwerken in haar verhaal en geven een extra dimensie. 

Cobi Oosterling ontdekte haar liefde voor het schrijven op tijdens een cursus Schrijfproeverij bij de Cultuurfabriek in Gorinchem. Na enkele korte en lange verhalen schrijft zij nu romans.

Bliksem is haar vierde roman. Eerder verschenen De Wandelstok, Vossemar en Anna.

Alle boeken te bestellen via www.cobi-oosterling.nl