• FLOW en BASE blij met de overwinning.

    K. Papo

ROOTS Dance Studio geselecteerd voor finale grootste danswedstrijd van Nederland!

13-05-2019, 19:17 | Lezersnieuws | Karen

Shell We Dance organiseerde tussen november vorig jaar en mei dit jaar 14 danswedstrijden in theaters door heel Nederland. Tijdens deze voorrondes zijn er uit honderden deelnemende groepen 10 crews geselecteerd die in hun leeftijdscategorie voor de winst mogen strijden. De beste dansgroepen uit heel Nederland komen op zondag 26 mei samen in Wageningen voor deze grote finale. Zo ook FLOW en BASE, twee demonstratie groepen van de Gorcumse dansschool ROOTS Dance Studio.

Afgelopen zondag 13 mei stonden de demonstratiegroepen FLOW, BASE en ECHO weer op het podium van Shell We Dance, dit keer in Barneveld.  Hun tweede wedstrijd van dit seizoen, dus de spanning zat er nog flink in. Tijdens de vorige wedstrijd wist FLOW de derde plek te behalen en ging BASE er met de eerste plaats van door. Een super mooie prestatie. De groepen hadden er echter nooit bij stil gestaan dat ze – bij goede resultaten tijdens de tweede wedstrijd – misschien wel in aanmerking zouden komen voor de finale. ,,We hebben het met elkaar vaak over de reden waarom we mee doen. Dat is niet voor de winst, ook al zijn we ons bewust van het feit dat het een wedstrijd is.’’ vertelt coach Karen Papo lachend. ,,Het wedstrijd-element is voor ons juist het minst belangrijk. Zowel FLOW als BASE vinden het ontzettend leuk om op het podium te staan en genieten daar zó van. Mee doen aan wedstrijden geeft ze meer mogelijkheden hiertoe, daar groeien ze door, en daarnaast is het leuk en inspirerend om andere dansgroepen uit heel Nederland te zien. De winst is een extra beloning op het harde werken. Het is leuk als het gebeurd, maar geen ramp als het er een keer niet in zit.’’

Het kwam dan ook als grote verrassing toen de groepen hoorden dat zowel FLOW als BASE weer in de prijzen waren gevallen. FLOW won de tweede plek en BASE werd wederom met een oorverdovend gejuich eerste. Hiermee hebben beide crews genoeg punten behaald om geselecteerd te worden voor de grote landelijke finale. ,,We zijn totaal onvoorbereid, hadden hier helemaal geen rekening mee gehouden, maar juist daarom denk ik: laten we het doen! We gaan erin zoals alle andere wedstrijden: we gaan plezier hebben en genieten, de winst is niet het belangrijkste. Voor de landelijke finale geselecteerd worden is al een groot compliment, dus we zien het wel. Laat maar komen!’’.

Voor meer informatie over de groepen van ROOTS Dance Studio, kijk op: www.rootsdancestudio.nl