• Dennis Westerhout toernooi 2015

    Mark Couwenberg

Schaakclub Giessen en Linge organiseert traditioneel jeugdschaaktoernooi

09-10-2016, 18:10 | Lezersnieuws | Mark Couwenberg

Zaterdag 29 oktober wordt het eerste jeugd schaaktoernooi van de Grand Prix cyclus van dit seizoen gehouden. Zoals ieder jaar wordt dat ook dit jaar weer georganiseerd door Schaakclub Giessen en Linge. Het toernooi is tevens een herdenking aan Dennis Westerhout, die in 2001 door een tragisch ongeval om het leven kwam. Dennis heeft veel voor de schaakclub betekend en wordt met dit toernooi ieder jaar herdacht.

Giessen en Linge zal gastheer zijn voor naar schatting 80-120 kinderen uit de wijde omtrek. De schakers worden ingedeeld op speelsterkte en spelen in gesloten groepen. Door deze opzet is het toernooi geschikt voor kinderen van alle leeftijden en alle speelsterktes en is er een goede kans op een mooie prijs. Ook schaakfanaten die geen lid zijn van een schaakclub zijn welkom.

Het toernooi wordt zoals ieder jaar gespeeld in de grote zaal van zalencentrum De Til in Giessenburg. Tegelijkertijd wordt in de raadszaal van De Til het jaarlijkse rapid toernooi voor senioren gespeeld.

Inschrijving voor beide toernooien kan via de website, www.giessenlinge.nl.

Schaakclub Giessen en Linge heeft een sterk groeiende Schaakschool voor de jeugd. Geïnteresseerden zijn van harte welkom, meer info kan op de website gevonden worden.