• Concentratie tijdens het schaken

    Mark Couwenberg

Schaakclub Giessen en Linge trapt Jeugd Grand Prix Cyclus af

30-10-2016, 14:41 | Lezersnieuws | Mark Couwenberg

Zaterdag 29 oktober was Schaakclub Giessen en Linge gastheer voor zo'n 80 jonge schakers en hun begeleiders uit de wijde regio. Deze middag vond namelijk het eerste Grand Prix Schaak toernooi plaats van het seizoen 2016-17, tevens het Dennis Westerhout herdenkingstoernooi.

Voor veel kinderen en hun ouders een moment waar lang naar uit gekeken is, hier doen de jonge schakers hun wedstrijd ervaring op en ontmoeten ze ook tegenstanders van buiten hun eigen club.

Zoals altijd werd er gespeeld in gesloten groepen die op speelsterkte werden ingedeeld. Iedere partij kregen de deelnemers 15 minuten bedenktijd per persoon.

De Schaakschool van schaakclub Giessen en Linge heeft afgelopen periode een mooie groei doorgemaakt en was met 9 deelnemers dan ook goed vertegenwoordigd. Meerdere leden wisten ook een beker in de wacht te slepen. Een bronzen beker was er voor Robin Terhunen en André Rouwert Boer. Een zilveren beker was er voor Dean Weverling en Freek Couwenberg. De kinderen die voor het eerst meededen hadden het meestal wat zwaarder maar wisten zich ook goed staande te hadden.

Het komende seizoen staan er weer tal van dit soort Grand Prix toernooien in de regio op de agenda. Zou je zelf ook wel eens willen schaken, kijk dan op de website www.giessenlinge.nl. De Schaakschool biedt hele leuke mogelijkheden om met deze sport bezig te zijn.