• Schaken tijdens het zomerfestival

    Mark Couwenberg

Schaakschool Giessen en Linge nu ook voor volwassenen

25-08-2017, 21:10 | Lezersnieuws | Mark Couwenberg

De schaakschool van Schaakclub Giessen en Linge staat aan het begin van een ambitieus seizoen met tal van nieuwe activiteiten.

Naast de reeds bestaande intro cursussen voor jonge kinderen starten we ook met een schaakcursus voor volwassenen. Deze cursus is speciaal gericht op mensen die de spelregels van schaken wel kennen, die af en toe een potje spelen maar niet veel verder komen dan dat. Vaak zijn dit ouders, familieleden of kennissen van kinderen die elders schaken leren. Volwassenen leggen het vaak al snel af tegen kinderen die serieus met deze sport bezig zijn.

Men krijgt les van een zeer ervaren schaaktrainer die de kneepjes van het schaken, maar ook van het lesgeven, tot in de puntjes beheerst. De cursus zal plaatsvinden iedere vrijdag avond van 19:00 tot 20:00 in het Fortes Lyceum te Gorinchem. De cursus start vrijdag 1 september.

Uiteraard zullen ook voor de jeugd weer nieuwe cursussen beginnen. Deze vinden in principe plaats op woensdagmiddag van 15:15 tot 16:15, ook in het Fortes Lyceum. Indien er voldoende animo is om ook op vrijdagavond een beginnerscursus op te starten, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden.

Voor de meer ervaren jeugdleden worden stertrainingen georganiseerd, in samenwerking met collega verenigingen uit Sliedrecht en Papendrecht. Het streven is dat de meest ambitieuze schakers van de club extra trainingen gaan krijgen, waarschijnlijk van de huidige Nederlands kampioene.

Aankomend seizoen wordt ook een regionale teamcompetitie opgestart. Deze competitie wordt georganiseerd door Giessen en Linge, Schaakclub Sliedrecht en Papendrecht. In deze competitie zullen teams van vier clubgenoten de strijd aangaan tegen andere teams. Deze competitie staat ook open voor schoolteams uit de regio. Op deze manier krijgen zowel club-schakers als school-schakers uit de regio de mogelijkheid om tegen andere kinderen te spelen, zonder daarvoor grote afstanden af te leggen. Deze competitie staat om die reden dan ook los van de diverse competities die door de officiële schaakbonden worden georganiseerd.

Uiteraard zal Giessen en Linge ook weer gastheer zijn voor diverse toernooien, te beginnen met het Dennis Westerhout Herdenkingstoernooi wat 28 oktober plaats zal vinden. En later in het seizoen uiteraard weer het schoolschaaktoernooi.

Aanmelden voor een van de cursussen of om gewoon een keertje een kijkje nemen kan door een berichtje te versturen via de website giessenlinge.nl