• Schaakschool, een gezellige club!

    Mark Couwenberg

Schaakschool Giessen en Linge staat voor een ambitieus seizoen

13-08-2016, 16:20 | Lezersnieuws | Mark Couwenberg

Na een fijne vakantie staat de Schaakschool van schaakclub Giessen en Linge aan het begin van een nieuw schaakjaar vol ambitie en een uitbreiding van het aanbod.

Naast de woensdagmiddag voor de allerjongsten kan de jeugd nu ook terecht op de vrijdagavond. Deze uitbreiding is een gevolg van de stevige groei van het aantal jeugdleden afgelopen jaar. Om dit mogelijk te maken zijn nieuwe trainers aangetrokken en zet het Fortes Lyceum haar deuren ook op vrijdagavond voor ons open.

Op vrijdag zal ook voor ouders schaken aangeboden worden. Er kan geschaakt worden onder toeziend oog van een ervaren schaker en bij voldoende vraag zullen cursussen worden aangeboden voor thuisschakers.

Voorts zullen veel kinderen weer meedraaien in de Grand Prix toernooi cyclus in de regio. De toernooien zijn erg gezellig en een mooie ervaring. Deelnemers gaan meestal met grote sprongen vooruit in niveau en persoonlijke ontwikkeling.

Giessen en Linge trapt traditiegetrouw deze cyclus af met het Dennis Westerhout herdenkingstoernooi dat 29 oktober gehouden zal worden in Giessenburg. Op dit toernooi zullen naar verwachting zo'n honderd kinderen af komen.

Net zoals vorig jaar werkt de Schaakschool veel samen met diverse scholen, andere schaakclubs uit de regio en met de SKG. Het Fortes Lyceum biedt opnieuw gastvrij onderdak aan onze bruisende club.

Kinderen die willen leren schaken kunnen zich via www.giessenlinge.nl aanmelden voor een beginnerscursus van 8 weken. Deze cursus geeft een goede basis om het spel verder onder de knie te krijgen.