• Teamgenoten kijken gespannen toe

    Mark Couwenberg

Schoolschaaktoernooi Schaakclub Giessen en Linge een groot succes

16-02-2017, 06:58 | Lezersnieuws | Mark Couwenberg

Woensdagmiddag 15 februari werd het jaarlijkse Schoolschaaktoernooi gehouden. Dit toernooi werd georganiseerd door Schaakclub Giessen en Linge. 26 teams van lagere scholen uit de gehele regio speelden tegen elkaar. Het toernooi vond plaats in de grote zaal van De Til in Giessenburg. De kids speelden in teams van 4 schoolmaatjes hun partijen met 10 minuten bedenktijd per persoon.

De teams werden verdeeld over twee groepen, tussenbouw en bovenbouw. De tussenbouw streed om een toegangsplek voor het Nederlands kampioenschap Schoolschaken, later dit schooljaar.

De bovenbouw streed om een toegangsticket voor het regionale toernooi wat in maart zal plaatvinden.

De tussenbouw groep werd soeverein gewonnen door team 1 van De Morgenster uit Sleeuwijk. Dit team gaat dan ook terecht door naar het Nederlands Kampioenschap. De tweede en derde plaats gingen naar respectievelijk De Springplank uit Meerkerk en De Tamboerijn uit Gorinchem.

De bovenbouw groep werd gewonnen door het 1e team van De Tweemaster uit Gorinchem. Teams van De Springplank uit Meerkerk en De Mariëngaarde uit Gorinchem gingen met plaats twee en drie naar huis.

De complete uitslagen zijn te vinden op onze website www.giessenlinge.nl