• De bezoekende schrijver: Jan van Mersbergen

    Bob Bronshoff

Schrijversontbijt met Jan van Mersbergen

14-03-2019, 15:27 | Lezersnieuws | Dieter

Ter afsluiting van de Boekenweek (23 t/m 31 maart) organiseren boekhandel De Boekenkist en restaurant Metropole een schrijversontbijt. Op zaterdag 30 maart komt Jan van Mersbergen een lezing geven over zijn nieuwe roman ‘De onverwachte rijkdom van Altena’.

Jan van Mersbergen werd geboren in Gorinchem en groeide op aan de Brabantse kant van de Merwede. Hij is een oud leerling van CSG de Hoven. Op zijn negentiende verhuisde hij naar Amsterdam. Hij schreef meer dan tien boeken, waaronder Morgen zijn we in Pamplona, Naar de overkant van de rivier, De laatste ontsnapping en de Ruiter. In zijn nieuwe boek keert hij terug naar de omgeving van zijn jeugd.

Over het boek:
Het is een zomermiddag wanneer Frank en zijn zoon de dorpsstraat binnenrijden. Die straat is meestal uitgestorven, maar nu staat er een opvallend klein en broos persoon. Een Japanse heer, een exotische verschijning. Hij komt met het bericht dat Rochat overleden is; de man die dertig jaar geleden zonder opgaaf van reden een heel meer liet omheinen en afsluiten. Hij maakte daarmee een einde aan de lange dagen die de jeugd daar in de zomer doorbracht en zette zo een compleet dorp buitenspel, om zijn eigen hobby te kunnen beoefenen. Rochat werd door iedereen gehaat. Ook de dochter van Rochat duikt opnieuw op in het dorp. Waarom geeft ze Frank en zijn vrouw Marlies de sleutel van het hek rondom het grote meer? Marlies leidt de lezer door een legpuzzel van verhalen en mysteries. Na een nachtelijke zoektocht ontdekt ze samen met Frank dat het meer een geheim in zich draagt dat het gezin geweldige rijkdom kan geven. Wat doet zo’n plotselinge kans met je? Kies je ervoor om je eigen weg te gaan, of te delen?

De onverwachte rijkdom van Altena laat zien dat delen pas zin heeft als iedereen ervan profiteert. Een intrigerend verhaal over afgunst en solidariteit onder de uitgestrekte hemel van de Nederlandse polder.

Schrijversontbijt
Tijdens het ontbijt vertelt van Mersbergen over de totstandkoming van het boek en is er ruimte om vragen te stellen. Het ontbijt zal plaatsvinden bij restaurant Metropole, Melkpad 3-5, Gorinchem.  Het ontbijt is van 9:00 tot 11:00 uur. Entreekaarten kosten €15,- (dit is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet) en zijn te koop bij boekhandel De Boekenkist, Arkelstraat 17. Het aantal plaatsen is beperkt, dus voor het ontbijt geldt: vol=vol.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.boekhandeldeboekenkist.nl of bellen naar 0183-690941