• Voorjaarsconcert De Bazuin

  • Voorjaarsconcert De Bazuin

  • Voorjaarsconcert De Bazuin

  • Rappers Jasper Boer en Lars v.d. Lee

  • Joke en erelid Piet Koedam, Govert en Truus de Wagenaar (lid van verdienste).

Sfeervol voorjaarsconcert van de KoninklijkeBazuin rapt het nieuwe jaar in.

17-01-2016, 14:30 | Lezersnieuws | Koninklijke Harmonie De Bazuin

Zaterdag 16 januari was het Nieuwjaarsconcert van de Koninklijke Harmonie De Bazuin. Het eigen fraaie muziekcentrum was het concertpodium. De opening door het grote orkest o.l.v. Arno Schipdam, die nu een jaar dit orkest dirigeert. Je hoort dat Schipdam het orkest goed in de hand heeft en de dynamiek prima tot uiting komt. De muzikanten reageren adequaat. De publieke belangstelling was opvallend groot. Kwam zeker door het gezamenlijk optreden van het groot groeiende jeugdorkest samen met het grote orkest. Dat moet enthousiasmerend werken om in zo'n groot orkest te mogen spelen. De geroutineerde muzikanten speelden wel mee met de muziekstukken en op niveau van de jeugd. Het heeft wel een massale uitstraling in volume maar ook in klank. Hier en daar toch behoorlijk forst van gehalte. kan ook niet anders met bij 80 man op het podium.

Het gezamenlijk optreden stond o.l.v. Adrie van Werd. Dirigent Arno Schipdam -in het dagelijks leven beroepstrombonist- had ook zijn instrument meegenomen en schoof aan in het orkest. Zo zaten er opeens vijf trombonisten. "Jammer dat het eenmalig is. De Bazuin heeft hier en daar een tekort aan instrumenten. De groep trombones, bassen en baritons/tuba zijn er te weinig of soms helemaal niet. Met de aanstormende jeugd zal dit de komende jaren zeker opgelost worden maar op korte termijn is dringend aanvulling gewenst', aldus Bos.

Dat de jeugd een eigen programmering op de lessenaar heeft was duidelijk te horen. Door Jasper Boer en Lars v.d. Lee werd er ook gerapt met "Ik neem je mee" van Gers Pardoel. Muziek die de jeugd aanspreekt. Maar ook "Cheerleader-Omi" van Felix Jaehn Remix, "Let It Go van Frozen zijn composities die de jeugd graag speelt.

Tijdens dit concert werden Truus en Govert de Wagenaar toegesproken en bedankt voor het vele werk die zij hebben verricht. Beide werden benoemd tot Lid van Verdienste. Piet Koedam werd benoemd tot Erelid.

Afscheid werd er ook genomen van Jeroen Gelderblom die ruim 14 jaar trombone heeft gespeeld en vanwege studie nu moest stoppen. Evie van de Beek was voor 2015 de "Bazuin-Beste-Oliebollen"verkoopster. De totale oliebollen-actie heeft ruim € 800.- opgebracht. Nieuw tijdens het nieuwjaarsconcert was de gehouden veiling van 24 kavels van o.a. appeltaart, fotoshoot, wenskaarten en schilderij waren voor het publiek interessante kavels om hoog te bieden. De veiling had een opbrengst van € 750.-. Een zeer welkome aanvulling voor de vereniging dat op dit moment financieel in zwaar weer zit.