• Entree brengt bezoek aan de Reichstag

    Petra Korf

Stageproject in Berlijn voor Entree Studenten Da Vinci College

13-03-2019, 21:25 | Lezersnieuws | marlies


Het Da Vinci College heeft diverse uitwisselings- en stageprojecten. In het kader hiervan hebben studenten van de Entree opleiding onder begeleiding van hun docenten een bezoek gebracht aan de historische stad Berlijn.

Het programma was afgestemd op de opleiding Assistent verkoop en retail. Zo kwamen de studenten tijdens de bedrijfsbezoeken in aanraking met het commerciële werkveld. Naast de bezoeken aan de culturele en geschiedkundige hoogtepunten hebben de studenten ook meegeholpen met koken voor daklozen. Ze hebben veel verschillende culturen ontmoet en activiteiten georganiseerd voor de eigen doelgroep. De maatschappelijke impact was groot en zo kwam ook de Duitse taal spelenderwijs aan de orde.

‘Het is mooi om te zien hoe de studenten gegroeid zijn tijdens deze studiereis, zowel persoonlijk als in de groep’, vertellen docenten Petra Korf en Tineke Nagel. ‘Wij vinden dit goud waard!’. Ook de studenten raken niet uitgepraat over hun belevenissen in Berlijn. “Het was een onvergetelijke reis, het bezoek aan het concentratiekamp
Sachsenhausen en het koken voor daklozen was erg indrukwekkend’, aldus Fartun en Samuel.

Het Da Vinci College is trots op de internationale projecten. Tijdens een stage in het buitenland verbreden de studenten hun opleidings- en werkervaring. Naast de persoonlijke ontwikkeling maken ze kennis met een andere cultuur en leren een vreemde taal. Een internationale stage-ervaring vergroot aanzienlijk de kansen op de arbeidsmarkt.