• Student en docent in actie voor #DOESLIEF

    Marlies de Jongh

Studenten van de opleiding Verkoopspecialist brengen #DOESLIEF in de praktijk

26-03-2019, 15:10 | Lezersnieuws | marlies

Vanmorgen om 8.00 uur stonden eerstejaars studenten en docenten van de opleiding Verkoopspecialist van het Da Vinci College in Gorinchem met visitekaartjes en snoepjes in de vorm van hartjes bij de voordeur van de school om iedereen een goedemorgen te wensen. Dit in het kader van de Sire-campagne #DOESLIEF.

Marianne Exalto, docent aan de opleiding Verkoopspecialist, vertelt dat 30 % van het winkelpersoneel genegeerd wordt. “Onze studenten kiezen voor een baan in die sector. De vraag is hoe je op je stage omgaat met onaardig gedrag, heb je invloed op het gedrag van een klant en hoe gedraag jij jezelf ten opzichte van een klant?” De theorie konden de studenten meteen in praktijk brengen. Ze moesten op de mensen afstappen met hun visitekaartjes met de tekst ‘Kunnen we vandaag gewoon een beetje lief zijn?’ Jaime en Thirza, beiden student, zagen er eerst wel tegenop om deze actie uit te voeren, maar het viel hen mee. “Belangrijk is dat je sociaal bent, graag contact maakt met mensen. Dat geldt voor vanmorgen, maar ook voor onze opleiding”, vertelt Jaime.

Dat de actie gewaardeerd werd, blijkt uit de reacties zoals van Bart: “Dat is leuk binnenkomen!” Het is de studenten gelukt om de Mollenburgseweg nog een beetje mooier en liever te maken.