• De drie teams van Schaakclub Giessen en Linge

    Mark Couwenberg

Succesjes Schaakjeugd Giessen en Linge

21-10-2017, 14:20 | Lezersnieuws | Mark Couwenberg

Vrijdagavond 20 oktober vond de eerste ronde plaats van de Regionale Jeugd Schaakcompetitie. Deze competitie is georganiseerd door Schaakclub Sliedrecht in samenwerking met Schaakclub Giessen en Linge en PASCAL uit Papendrecht.

In totaal deden 14 teams met ieder 4 jonge schakers mee. De teams kwamen niet alleen van de organiserende clubs, maar ook uit Dordrecht en schoolschaakteams uit Meerkerk en Sleeuwijk.

De teams werden naar speelsterkte ingedeeld in 3 groepen en in iedere groep speelden de teams 3 partijen. In de sterk bezette koningsgroep speelde het 1e team van Giessen en Linge. Dit team bestond uit Robin, Andre, Tim en Freek. Alle spelers wisten 2 van de 3 partijen te winnen en eindigde daarmee op de 2e plaats van de avond. Dit is zeker een knappe prestatie gezien de tegenstand die o.a. bestond uit spelers met internationale speelervaring.

In de tweede groep speelde het 2e team van Giessen en Linge. Dit team werd bezet door Stefan, Levi, Christiaan en Boaz. Boaz was met z'n eerste partij al binnen een minuut klaar door zijn tegenstander in drie zetten op een herdersmat te trakteren. Een gevreesd trucje onder pupillen. Ook dit team eindigde uiteindelijk op de 2e plaats in de poule .

Het 3e team met Sander, Jochem, Yarne en Dennis had het zwaarder. Sander en Jochem wisten nog wel wat puntjes in de wacht te slepen, maar vooral nieuwkomer Dennis had het zwaar. Dit is niet gek als je bedenkt dat Dennis nog maar net een paar maanden schaakt en nog niet bekend is met alle spelregels.

De volgende ronde wordt over een maand gespeeld. De huidige winnaars van de 2e en 3e poule promoveren dan naar een hogere poule, en verliezers degraderen naar een lagere poule.

Giessen en Linge heeft een gestaag groeiende jeugdafdeling die speelt in het Fortes Lyceum op woensdagmiddag en vrijdagavond. De club heeft aanbod voor absolute beginners maar ook voor gevorderde schakers. Regelmatig worden beginnerscursussen gestart. Sinds afgelopen zomer wordt de afdeling gesponsord door Syntess Software.

Ook zin om te schaken? Neem contact op via de website giessenlinge.nl