• student met bedrijf in gesprek

    Marlies de Jongh

Succesvolle speeddate tussen ICT’ers en bedrijven op MBO Gorinchem

11-04-2018, 13:05 | Lezersnieuws | marlies

Op MBO Gorinchem vond 9 april een speeddate plaats tussen 29 laatstejaars mbo 4 studenten ICT (en andere kandidaten) en twintig ICT-bedrijven uit de regio die werknemers zoeken. De bijeenkomst was bedoeld als een eerste, drempelloze kennismaking.

 

Na zes speeddaterondes volgde een netwerkmoment. Studenten hadden cv’s, visitekaartjes en een goede indruk achtergelaten. De bedrijven hadden voor inspiratie en keuzemogelijkheden gezorgd. Zowel bedrijven als studenten kijken positief terug op het evenement. De bedrijven gaven aan na de gesprekken een aantal kandidaten op het oog te hebben om uit te nodigen en ook vele studenten voelden een klik met bedrijven.

 

ICT-opleiding op hbo-niveau

In samenwerking met het bedrijfsleven in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden verzorgt HBO Drechtsteden een ICT-opleiding op hbo-niveau op de Mollenburgseweg in Gorinchem. Een tweejarige opleiding, bedoeld voor mbo-studenten ICT die verder willen leren en voor werkende professionals die zich verder willen ontwikkelen. Het gaat om duale opleidingen, waarbij baan en studie worden gecombineerd.

 

Kijk voor meer informatie op: :  https://www.hbodrechtsteden.nl/bedrijven-zoeken-nieuwe-medewerkers-ict