• Nacer El Mousati dichtbij een doelpunt namens SVW (foto: Ronald Tukker)

SVW - ASH 5-1 "SVW start competitie met overtuigende driepunter"

13-09-2015, 22:43 | Lezersnieuws | Ronald Tukker

In de eerste officiële competitiewedstrijd liet SVW geen spaan heel van promovendus ASH. De streepjes hadden het bijna een helft lang lastig met de pover voetballende ploeg uit Hellouw, maar toen de ban eenmaal gebroken was, liep de formatie van trainer Robertino Lotto eenvoudig uit naar een dik verdiende 5-1 zege.

De beginfase was hectisch. ASH kwam via Luuk van Noord al in de 3e minuut in kansrijke positie voor doelman Daniel Goitom. De ASH-speler schoot echter gehaast voorlangs. In de 5e minuut kwam Ahmed namens SVW door op rechts. Na een sterke actie, schoot hij de bal wild over het doel. Drie minuten later werd een lastig schot van Johnny Wijnbelt niet goed verwerkt door doelman Ron de Joode, waarna de rebound naast het ASH-doel verdween. Na deze spectaculaire openingsfase zakte het tempo bij de thuisclub, zodat ASH relatief eenvoudig op de been kon blijven. Toch zou 0-0 niet de ruststand worden. Vlak voor rust brak de goed in vorm zijnde Stefanos Moschatsis de ban, door de 1-0 te scoren. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Johnny Wijnbelt de marge, door een rebound beheerste in de touwen te schieten, 2-0.

Na rust ging SVW in een hoger tempo door. Het zette ASH vast op eigen helft en tikte de ploeg uit Hellouw bij vlagen van het kastje naar de muur en weer terug. In de 55e minuut zag doelman Ron de Joode er niet goed uit bij een doelpoging van Nacer El Mousati. De doelman dook over de bal heen bij het houdbare schot, 3-0. De wedstrijd was hiermee gespeeld en SVW liet de teugels wat vieren. Folkert van der Werf zag een inzet door de SVW-defensie van de doellijn gehaald worden. In de 70e minuut schoot Stefanos Moschatsis het mooiste doelpunt van de middag binnen. Al vallend wist de Griek de bal in de verre hoek van het doel te deponeren, 4-0. Nadat Luuk van Noord op fraaie wijze de 4-1 had binnen geschoten, was het slotakkoord voor de streepjes. Na een prima actie van Aman Habtesulus was het Stefanos Moschatsis, die zijn derde doelpunt van de middag scoorde. Eindstand 5-1.

Een sterke zege van SVW bij de competitiestart. Volgende week zaterdag zal SVW in Sprang-Capelle aantreden. De aftrap van het duel SSC '55 - SVW is om 14.30 uur.

Zaterdag 12 september 2015

SVW - ASH 5-1 (2-0)

43. Stefanos Moschatsis 1-0

45. Johnny Wijnbelt 2-0

55. Nacer El Mousati 3-0

70. Stefanos Moschatsis 4-0

76. Luuk van Noord 4-1

90.+3 Stefanos Moschatsis 5-1