• Directeur Abco de Munck speelt een potje tegen de schaakjeugd

    Mark Couwenberg

Syntess Software sponsort Schaakjeugd

16-09-2017, 21:20 | Lezersnieuws | Mark Couwenberg

Onlangs heeft Syntess Software besloten sponsor te worden van de jeugdafdeling van Schaakclub Giessen en Linge. Als eerste uiting heeft Syntess de club voorzien van shirts zodat de jonge schakers voortaan herkenbaar en representatief deelnemen aan diverse schaaktoernooien, competities en andere evenementen.

Maar de plannen gaan verder. Zo worden momenteel mogelijke samenwerkingsverbanden op het gebied van schoolschaken en E-sports onderzocht.

Syntess Software is een middelgroot bedrijf dat ERP software levert aan project- en service-gerichte bedrijven in het MKB segment. Syntess opereert vanuit een kantoor aan de Spijksedijk in Gorinchem en vanuit Zierikzee.

Schaakclub Giessen en Linge is een schaakclub die reeds meer dan 50 jaar bestaat. Sinds twee jaar heeft de club een enthousiaste jeugdafdeling in Gorinchem. Hier spelen en leren kinderen vanaf een jaar of 6 tot ca. 16. De jeugd heeft zijn thuisbasis in het Fortes Lyceum in Gorinchem-Oost, waar een warme band mee is opgebouwd.

Regelmatig worden cursussen gestart voor beginnende schakers. Hierdoor groeit de club gestaag en stromen steeds meer kinderen door naar regionale toernooien.

Als relatief jonge club staat gezelligheid en plezier in schaken bovenaan, maar bij meer en meer pupillen is de drang naar beter presteren sterker aan het worden.

Syntess heeft besloten om de jeugdschakers te sponsoren vanwege de raakvlakken die er zijn tussen software en schaken. Voor beiden zijn slimme koppen, nadenken, verplaatsen in de ander en concentratie vereist. Daarnaast heeft de jeugdafdeling een frisse en dynamische uitstraling.

Syntess Software en Giessen en Linge zijn erg blij met de samenwerking en kijken uit naar een langdurige samenwerking met nieuwe mogelijkheden.