• Leerlingen Tamboerijn plaatsen een tag op het wegdek bij de steiger van Riveer

    Alex Tukker
  • Een duidelijke boodschap: zorg dat je gezien wordt!

    Alex Tukker

Tamboerijn in actie voor verkeersveiligheid

20-10-2018, 14:02 | Lezersnieuws |

Kinderen van de CBS De Tamboerijn zetten zich afgelopen vrijdag in voor de landelijke verkeersveiligheidsactie van de ANWB "Zet je licht aan!" 
Om in de komende donkere tijd goed zichtbaar te zijn in het verkeer, heeft de ANWB een actie speciaal gericht op fietsers op touw gezet.  In het hele land zullen tags gezet worden met de tekst "Zet je licht aan!" op plaatsen waar veel fietsers rijden.  De leerlingenraad van De Tamboerijn heeft de aanlegplaats van de veerponten Buiten de Waterpoort als actieplek uitgekozen. “Er komen hier elke dag veel kinderen en andere mensen die vanaf de pont naar hun school of werk fietsen,  daarom vinden we dit een goede plek. Het is superbelangrijk om nu in de herfst als het weer donker is je licht aan te zetten ”, vertelt Meike aan wethouder Ro van Doesburg en een vertegenwoordigster van Riveer. Nadat de wethouder het, als een ware graffitispuiter, even had voorgedaan, mochten de kinderen om de beurt met spuitkrijt de sjablonen vullen. Dit leverde een duidelijke boodschap op: zorg dat je gezien wordt! “Omdat wij in het kader van De Vreedzame School ook aan burgerschap willen werken, willen we nu denken aan onze medemens en ze veilig door het verkeer laten gaan in de donkere maanden van het jaar”, aldus juf Regine van Leeuwen, begeleider van de Leerlingenraad, “en natuurlijk hebben de kinderen er zelf ook weer wat van opgestoken”.

CBS De Tamboerijn is een kleinschalige protestants-christelijke basisschool binnen de wallen van Vesting Gorinchem. Meer informatie over de school is te lezen op www.tamboerijn.nl .