• Spelers & regisseur Geert (midden)

    foto-elvira.nl
  • moeder Els

    foto-elvira.nl

TG YrroS! speelt ‘Familie’ van Maria Goos

14-02-2018, 15:41 | Lezersnieuws | yrros

TG YrroS! speelt ‘Familie’ van Maria Goos

In maart speelt Theatergroep YrroS! hun nieuwe jaarproductie in Almkerk: ‘Familie’, een script van Maria Goos.

Maria Goos is een Nederlandse schrijfster die vooral bekendheid heeft verworven als scenario-schrijfster van televisieseries, toneelstukken en films. Ze schreef onder meer La Famiglia, De Hulp, Volgens Jacqueline, Leef!, Cloaca, Familie, Pleidooi en Oud Geld. 2 van de YrroS!-spelers, Eric en Tom, waren de gelukkigen die waren geselecteerd om samen met 6 andere spelers eind 2017 mee te spelen in een speciale workshop van Maria Goos. Waar Maria, samen met de spelers een paar scenes uit ‘Familie’ onderzocht. Een leerzame en mooie ervaring. Zowel voor de spelers als voor de 100 bezoekers, waaronder de andere YrroS!-spelers en Geert Niland, die na ‘EX’ in 2017 ook dit jaar weer tekent voor de regie van TG YrroS!

Met Altena als thuisbasis kiest YrroS! deze keer voor ‘t Wapen van Emmickhoven in Almkerk als speellocatie. Waar de bezoekers kunnen kijken naar de wel heel bijzondere familietaferelen in een Zwitsers Chalet: In 'Familie' herken je dat bekende mechanisme dat de meeste leden van een gezin vol goede moed aan een gezamenlijke vakantie beginnen, maar zodra ze dan weer samen zijn blijken andere dingen veel zwaarder te wegen. Oud zeer, verborgen geheimen en een flinke dosis onvermogen leiden in 'Familie' in eerste instantie tot komische scenes. In de loop van het stuk komt alles zo dichtbij dat je als toeschouwer snapt dat je eerst lachte vanwege de herkenbaarheid, maar dat je later om dezelfde reden een knoop in je buik voelde.

Spelers: Lida Hagenaars, Jos Huibers, Tom Manussen, Julia Rubingh, Eric Schopman, Jacky van der Vleuten.  Regie: Geert Niland Speeldata: 17, 18, 23, 24 & 25 maart 2018 (vrijdag- & zaterdagavonden, zondagmiddagen)

Kaartverkoop & meer info:  www.yrrostheater.com

Kijk voor meer info op www.yrrostheater.com en meld je aan voor de ‘vriendenbrief.’ YrroS!-vrienden worden steeds als eerste op de hoogte gesteld van nieuwe YrroS!-voorstellingen en initiatieven.