• De kinderen van Junior College worden verwelkomd

    Junior College
  • De kinderen van Junior College gaan in optocht naar hun nieuwe schoolgebouw

    Junior College

Tiener College en Junior College verhuizen

18-07-2019, 21:48 | Lezersnieuws | Paul


In optocht naar je nieuwe school. Dat gebeurde op dinsdag 16 juli met de leerlingen van het Junior College en Tiener College, onder leiding van zangdocent Jelle de Boon van Muziekschool Gorinchem. Met de optocht werd het muzikale startsein gegeven voor de verhuizing van komende zomer. Want Junior College en Tiener College krijgen ieder hun eigen locatie. En dat moet gevierd worden. Met een feestelijke optocht en een aanstekelijk meezinglied.

Het Tiener College gaat verhuizen naar Lyceum Oudehoven aan de Hoefslag in Gorinchem.
Natasja van der Meer, leergroepbegeleider bij het Tiener College: “De nieuwe locatie biedt het beste van twee werelden. Een eigen plek vlak naast het Lyceum, maar ook volop mogelijkheden voor het innovatieve onderwijsconcept voor 10 tot 14 jaar. Bijvoorbeeld door samen te werken met vakleerkrachten van het Lyceum en faciliteiten zoals een lab, een kunstvleugel en een business school. Dit is een mooie stap vooruit voor onze school.” 

Op dit moment is Tiener College nog samen met het Junior College (groep 1 t/m 6) gevestigd aan de Top Naeffstraat. Maar het is dus tijd voor een nieuwe fase waarbij nieuwsgierige tieners nog meer worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf en elkaar te halen. 

Ook het Junior College gaat verhuizen naar CBS De Regenboog aan de nabij gelegen Albertine Kehrerstraat. “Junior College is het jongere zusje van Tiener College voor kinderen tot en met groep 6.”, zegt Roos Baalbergen, leergroepbegeleider op het Junior College. “Junior College en Tiener College hebben één gezamenlijk onderwijsconcept en blijven dan ook nauw samenwerken in één doorlopende leerlijn. Maar vanuit de huisvesting van de Regenboog ontstaan voor ons -en ook voor de Regenboog- nieuwe mogelijkheden. Samen activiteiten met de kinderen ondernemen, bijvoorbeeld. Maar ook met beide teams verder gestalte geven aan het onderwijs van de toekomst”.