• Impressie sfeervol kerstconcert

  • Impressie sfeervol kerstconcert

  • Impressie sfeervol kerstconcert

  • Impressie sfeervol kerstconcert

  • Impressie sfeervol kerstconcert

Traditionele kerstconcert was een topper.BAZUIN BRENGT FRAAIE KERSTKLANKEN

20-12-2015, 12:40 | Lezersnieuws | De Bazuin

Zaterdag was het 27ste kerstconcert van de Koninklijke Harmonie De Bazuin. Het concert wordt alle jaren gehouden op de eerste zaterdag voor Kerstmis. Gorcum is een traditie rijk waar nu weer ruim 500 mensen van hebben genoten. Een goed gevulde kerk. Wat hebben we ervan genoten. Met Koor Intermezzo, solist Petra Berger en De Bazuin werd er een gevarieerd en zeer fraai concert gepresenteerd. De programmering was vlot, liep strak door en voor je gevoel was het zo voorbij. Het niet aankondigen van de stukken hebben we niet als een gemis ervaren, gezien het duidelijke en fraaie programmaboekje. en….het hield de vaart erin!

Petra Berger behoort tot de top van de Nederlandse zangeressen en heeft een bijzondere gave om de mensen ècht te raken. De kerk was muisstil bij het Pie Jesu -samen met koor- en het indrukkende werk "I Won't light a candle" naar melodie van Schindlers List wat ook een moment van bezinning was. Gewaagd maar zeer passend in het geheel.

Koor Intermezzo met Ruben Weverling als dirigent had een dag eerder al een mooi concert gegeven in Vuren. Het koor roemde in de Grote kerk de fraaie podium-opstelling. Dat moest ook wel. Met "An English Christmas" van de bekende componist Philip Sparke samen met de harmonie moesten alle zeilen bijgezet worden om het als een geheel te laten klinken. Dit stuk werd voortreffelijk gedirigeerd door Arno Schipdam. Het koor bracht met onder ander "Stille a Bach Christmas" en "Jesus Christ is born today" een sfeervolle eenduidige presentatie. Goed dat er bij de eigen stukken geen technische versterking werd toegepast. Dat kwam het eigen collectieve koorgeluid ten goede. Koor Intermezzo viert in 2016 haar 25-jarig bestaan. Het jubileumconcert is op 16 april. Zeker de moeite waard om het koor weer te mogen aanhoren.

De Koninklijke Harmonie De Bazuin had speciale arrangementen laten maken om veel samen te kunnen zingen en spelen met Petra Berger. Dat bracht de programmering ten goede in variatie. "Halleluja" werd een meezinger en bij "Stille Nacht" werd de kerk muisstil. Dirigent Arno Schipdam staat nu een jaar voor het orkest en je merkt dat de muzikanten daar beter op zijn ingespeeld. Wat een fraai orkest zit daar toch in de kerk. Daar kan Gorinchem trots op zijn. Dit was wel een van de mooiste concerten in de reeks van jaren.