• Open Dag Lyceum Oudehoven

  Ellen Amperse
 • Proefjes tijdens de Open Dag Lyceum Oudehoven

  Ellen Amperse
 • Vragen stellen aan de docenten tijdens de Open Dag Lyceum Oudehoven

  Ellen Amperse
 • Korte muziekles tijdens de Open Dag Lyceum Oudehoven

  Ellen Amperse

Veel enthousiaste bezoekers op open dag Lyceum Oudehoven!

27-01-2017, 10:43 | Lezersnieuws | C.M. van der Baan

Meer dan 500 leerlingen uit groep 7 en 8 namen woensdag 25 januari 2017 een kijkje op de open dag van Lyceum Oudehoven, de school in Gorinchem voor havo, atheneum, gymnasium en TTO (tweetalig onderwijs). De leerlingmentoren (leerlingen uit klas 4) en brugklasleerlingen ontvingen de bezoekers en verzorgden een rondleiding door de school.

In de aula werd een voorproefje gegeven van het toneelstuk dat jaarlijks wordt verzorgd door alle vierdeklassers afgewisseld met muzikale intermezzo's van de examenleerlingen Muziek. Daarnaast was er een taalplein waar de bezoekers in het Frans hun drinken konden bestellen of op de foto gingen met een bekende Engelse artiest. In de lokalen lieten de diverse docenten zien wat hun vak inhield en konden de bezoekers bijvoorbeeld een magneet knutselen, diverse proefjes doen en over een stormbaan rennen.

Op Lyceum Oudehoven kunnen leerlingen havo, atheneum, gymnasium of de TTO-opleiding (tweetalig) doen. Als je goed bent in wiskunde of scheikunde, kun je meedoen aan nationale olympiades of aan het bètaplusprogramma. Dit programma is een samenwerking met de Universiteit van Utrecht en houdt in dat de leerlingen deel kunnen nemen aan de U-Talent Academie. Ook kun je in kunstvakken en het sportvak BSM examen doen. Naast de reguliere lessen kunnen de leerlingen diverse erkende internationale certificaten behalen als het Cambridge certificate (Engels), Delf Scolaire (Frans) of Deutsches Sprachdiplom (Duits);

Lyceum Oudehoven is de enige gecertificeerde senior TTO-school in de regio waar je zes jaar lang een programma van verdieping en verrijking volgt, gericht op Europese en internationale oriëntatie. In de laatste twee jaar neem je deel aan het IB-programma (International Baccalaureate), een pre-universitaire opleiding die zorgt voor aansluiting met internationale vervolgopleidingen.

De jonge bezoekers hebben tijdens de open dag de sfeer geproefd, het gebouw verkend en weten nu wat er op Lyceum Oudehoven allemaal mogelijk is!

Op maandag 6 en dinsdag 7 maart zijn de inschrijfavonden van Lyceum Oudehoven. De leerlingen en hun ouders zijn van harte welkom tussen 16.00 en 21.00 uur op Hoefslag 4 in Gorinchem. Ze hoeven zich niet van te voren aan te melden.

Zie voor meer informatie de website https://www.cvo-av.nl/aanmelddagen-nieuwe-leerlingen.