• Proefjes doen tijdens de Open Dag Lyceum Oudehoven

    E. Amperse
  • Leerlingen Lyceum Oudehoven tonen hun Profielwerkstuk tijdens Open Dag Lyceum Oudehoven

    E. Amperse

Veel enthousiaste bezoekers op open dag Lyceum Oudehoven!

29-01-2018, 17:30 | Lezersnieuws | C.M. van der Baan

Meer dan 700 leerlingen uit groep 7 en 8 namen woensdag 24 januari 2018 een kijkje op de open dag van Lyceum Oudehoven, de school in Gorinchem voor havo, atheneum, gymnasium en TTO (tweetalig onderwijs).

De leerlingmentoren (leerlingen uit klas 4) en brugklasleerlingen ontvingen de bezoekers en verzorgden een rondleiding door de school.

In de lokalen lieten de diverse docenten zien wat hun vak inhoudt en konden de bezoekers een workshop drama volgen, diverse proefjes doen en over een stormbaan rennen. In de aula was een taalmarkt opgesteld waar de bezoekers diverse Franse lekkernijen konden proeven, op de foto gezet werden als bekende Engelse artiest en waar er geluisterd kon worden naar de muzikale intermezzo's van de examenleerlingen Muziek. De jonge bezoekers hebben tijdens de open dag de sfeer geproefd, het gebouw verkend en weten nu wat er op Lyceum Oudehoven allemaal mogelijk is!

In februari organiseert Lyceum Oudehoven ook nog twee DOE-middagen. Als je meer wil weten over de havo, dan zien we je graag op 7 februari. Heb je juist meer interesse in atheneum of gymnasium, dan ben je van harte welkom op 14 februari. Aanmelden kan via de website: www.lyceum-oudehoven.nl Wil je een echte TTO-les ervaren? Kom dan een proefles volgen op Lyceum Oudehoven. Op 7, 14 en 21 februari ben je meer dan welkom. Aanmelden kan via de website: www.lyceum-oudehoven.nl > tweetalig onderwijs . Klik op de link 'proeflessen'.

Op Lyceum Oudehoven kunnen leerlingen havo, atheneum, gymnasium of de TTO-opleiding (tweetalig) doen. Als je goed bent in wiskunde of scheikunde, kun je meedoen aan nationale olympiades of aan het bètaplusprogramma. Dit programma is een samenwerking met de Universiteit van Utrecht en houdt in dat de leerlingen deel kunnen nemen aan de U-Talent Academie. Ook kun je in kunstvakken en het sportvak BSM examen doen. Naast de reguliere lessen kunnen de leerlingen diverse erkende internationale certificaten behalen als het Cambridge certificate (Engels), Delf Scolaire (Frans) of Deutsches Sprachdiplom (Duits).

Lyceum Oudehoven is de enige gecertificeerde senior TTO-school in de regio waar je zes jaar lang een programma van verdieping en verrijking volgt, gericht op Europese en internationale oriëntatie. In de laatste twee jaar neem je deel aan het IB-programma (International Baccalaureate): een pre-universitaire opleiding die zorgt voor aansluiting met internationale vervolgopleidingen.