• Doel is inspireren en delen, leren van de good practice van andere leraren

    Meet Up 0183

Vierde onderwijs Meet Up 0183

19-01-2019, 10:07 | Lezersnieuws | Pieter Snel

Op dinsdag 29 januari 2019 organiseren leraren uit Gorinchem opnieuw een Meet Up. Dit keer bij CBS Samen Onderweg, Stalkaarsen 17A in Gorinchem. Meet Up 0183 is een platform voor leraren van basis- tot hoger onderwijs. Doel is elkaar enkele keren per schooljaar te ontmoeten en elkaar te inspireren. Iedere Meet Up zijn deelnemende leraren te gast bij een andere school en vertellen enkele leraren over hun onderwijs. De Meet Up is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij onderwijs in Gorinchem en omgeving. De toegang is gratis.

Bij de komende Meet Up vertellen Sam Schillemans, Hanno Ambaum en Atik Demir, drie geëngageerde onderwijsmakers, vanuit het avondthema ´Van de straat´ over het motiveren en coachen van jongere en oudere leerlingen en studenten. Sam Schillemans is docent binnen een ROC. Hij is een pionierende, ondernemende leraar, zowel in onderwijsprogramma´s als in begeleiding. Hanno Ambaum is onderwijsmaker bij de Arnhemse Academy for Community and Talent (ACT). Dit is een zelfvoorzienend, open innovatie lab waar studenten van vo, mbo en hbo samen met docenten, coaches, ondernemers en onderzoekers leren. Atik Demir is werkzaam in het mbo in Gorinchem en Dordrecht. In hun verhalen op de Meet Up 0183 zoeken ze met aanwezige leraren naar de beste tips en tops voor sterk en aansprekend coachen van leerlingen en studenten.

De Meet Up van dinsdag 29 januari begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Het eerste uur van de avond is ingeruimd voor een gesprek met de sprekers, het tweede uur van de avond is er alle ruimte voor ontmoeting met collega´s uit de regio, onder het genot van een hapje en een drankje. Deelnemers kunnen zich aanmelden op www.meetup0183.nl. Op deze website is ook meer informatie over het programma te vinden.

De laatste Meet Up 0183 van dit schooljaar zal plaatsvinden bij PRO Merewade in Gorinchem op dinsdag 2 april. Thema is dan STEAM, ofwel onderzoekend en ontwerpend leren op alle gebieden, van kunst tot science.