• Merel

    M van der Veen

Volle winst voor Waterpolodames SG de LINGE/PCG

17-02-2019, 21:21 | Lezersnieuws | Mieke

Het 1e waterpolo dames team van SG de LINGE/PCG speelde zaterdag 16 -2 een uitwedstrijd tegen SCOMZeehondDuck in Rozenburg. De wedstrijd werd met 2- 10 gewonnen.

De dames van SG de LINGE/PCG hadden in deze wedstrijd een periode nodig om in hun spel te komen. De lager geklasseerde tegenstander wist aan het begin van de 1e periode het 1e doelpunt te maken en de stand vervolgens op 1-0 te houden. Met 1 doelpunt en 1 uitsluiting bij beide teams was de 1e periode voorbij.

Wakker geworden:  Na het matige begin van de dames heeft het team zich in de 2e periode weer wat kunnen hervatten. Binnen 40 seconden wist Antoinique de Joode uit een man- meer situatie de score gelijk te trekken naar 1-1. De dames wisten de score in deze periode verder uit te breiden naar 1-3  met doelpunten van Floor Groenenveld en Jasmijn van Wijk.

De 3e periode ging opnieuw moeizaam met evenveel uitsluitingen als doelpunten, waarbij negen hiervan van de tegenpartij was het een fysieke wedstrijd. Desondanks wist Laura van den Brom te scoren. Halverwege de periode zorgde de tegenstander voor een strafworp die door Jasmijn van Wijk benut werd en zodoende de stand op 1-5 bracht.

Goede afsluiting:  De laatste periode begon direct met een uitsluiting van de Leerdams/ Gorinchemse dames, de tegenstander maakte hier gebruik van en maakte hun 2e doelpunt. SG de LINGE/PCG lieten het er echter niet bij zitten en hebben het doelsaldo deze periode sterk uitgebreid. Merel van der Veen opende de score, waarna hij snel uitgebreid werd tot 2-9. De eindstand is uiteindelijk bereikt met een man- meer situatie waarbij Sybrina Lauritsen met nog 16 seconden te gaan het laatste doelpunt te maakte en de winst van 2-10 bezegelde. 

Doelpunten de LINGE/PCG: Jasmijn van Wijk, Laura van den Brom, Antoinique de Joode en Floor Groenenveld allen 2, Merel van der Veen en Sybrina Lauritsen 1 treffer.