• Jasmijn van Wijk

    vd Veen

Waterpolo dames SG de LINGE/PCG pakken de winst

18-03-2019, 20:57 | Lezersnieuws | Mieke

Zaterdagmiddag 16 maart speelde het dames 1 team in Rotterdam tegen Z&PC. De thuiswedstrijd tegen dit team hadden de dames gewonnen, maar toch was de winst opnieuw belangrijk om als titelkandidaat door te kunnen spelen. Hoewel de openingstreffer snel naar de Rotterdamse dames ging werd de 1e periode afgesloten met 2-3.

De hele wedstrijd liet de elektronica het in het smalle Van Maanenbad afweten, gelukkig had dat geen invloed op het spel van het Leerdams/ Gorinchemse team.

De score werd in de 2e en 3e periode flink opgevoerd, mede door een sterk debuut van Iris Schepers die na een lange blessure periode maar liefst 3 doelpunten op haar naam zette.

Met een stand van 3-8 werd er aan de laatste periode begonnen. De enige keer dat de tegenstander eerder bij de bal was en de aanval kon openen, maar dat resulteerde niet in nog een doelpunt voor de Rotterdamse ploeg.

De eindstand werd 3-10.

Doelpuntenmaaksters SG de LINGE/PCG: Iris Schepers 3, Merel van der Veen en Antoinique de Joode beide 2, Floor Groenenveld, Jasmijn van Wijk en Sybrina Lauritsen allen 1.