• Sybrina

    R vd Veen

WATERPOLO SG DE LINGE/PCG DAMES 1 OVERKLASSEN TEGENSTANDER

11-02-2019, 15:21 | Lezersnieuws | Mieke

ZVL uit Leiden de huidige nummer 3 was afgelopen zaterdag de tegenstander.

De bezoeksters gingen voortvarend van start na 10 seconden stond voor hen al de 0-1 op het score bord. Een directe wake-up call voor de Leerdams/Gorinchemse dames. Het was duidelijk met welk doel zij naar Leerdam waren gekomen. 2 minuten later wist Floor Groenenveld zich goed vrij te spelen en daarmee de score gelijk te zetten. Aan het einde van de periode stond er 3-1 op het scorebord.

In de 2e periode zwom Marissa Wouda alleen op het doel af, waarna ze de score uit kon breiden naar 4-1. De dames uit Leiden hadden geen antwoord op de snelle uitbraken van de thuisploeg. In een mooie aanval wist Antoinique de Joode vanuit een duel op de midvoor de score verder uit te breiden naar 6-1. 

In de 3e periode was de thuisploeg aan het zoeken naar de vorm van de voorgaande periodes. In deze periode wist Sybrina Lauritsen de keepster van Leiden door een strak schot te passeren en werd de periode afgesloten met een 7-1 voorsprong.

In de laatste periode wist SG de LINGE/PCG de vorm weer op te pakken. Na een aantal mooie reddingen van keepster Tosca Kortleve, die haar doel na de 1e goal van ZVL wist schoon te houden. wisten de dames weer over te gaan tot snelle uitbraken, ZVL bleef hier moeite mee houden waarna er aan hun kant een aantal uitsluitingen volgden. Lisanne Plenter wist vanuit een Manmeer een mooi strak schot achter de keepster van ZVL te krijgen. Anderhalve minuut voor het einde van de wedstrijd wist Merel van der Veen met haar 3e goal de score op 10-1 te krijgen. Opnieuw een makkelijke winst voor de dames.

Doelpuntenmaaksters: Merel van der Veen 3, Floor Groenenveld en Sybrina Lauritsen 2, Antoinique de Joode, Lisanne Plenter en Marissa Wouda 1.