• Kimberly de Pater

    vdVeen

Waterpolodames SG de LINGE/PCG eindigen met winst

15-04-2019, 20:45 | Lezersnieuws | Mieke

Ook in de laatste wedstrijd van het seizoen wisten de dames van SG de Linge/PCG de winst te pakken. In de wedstrijd, welke in Bergambacht gespeeld werd, ging het niet meer om het kampioenschap, deze was al binnen. Wel wilde de dames ook deze wedstrijd (tegen de nummer 3) de punten mee naar huis nemen.

De eerste periode startte met een vlot spel en al snel wist Merel van der Veen het eerste doelpunt te maken. Hierop antwoordde ZPS met een bal wat net de doellijn wist te raken, 1-1. Vervolgens volgde er veel uitsluitingen. Soms tot verbazing van de spelers.

Ook in de 2e periode werden er verschillende uitsluitingen gegeven. Hieruit werd vanuit beide team echter niet gescoord. Wel wist Merel van der Veen wederom het doel te vinden en scoorde zo het 2e doelpunt. Hierop werd snel gereageerd door de thuisploeg, waarna het weer 2-2 stond. 10 seconde later wist Kimberly de Pater het doel te bereiken en met een krachtig schot kwam deze bal in het doel terecht, 2-3.

In de periode die daarop volgde kregen de Leerdams/Gorinchemse dames een strafschot tegen, met een ferme schot, stond de stand weer gelijk. Ondanks opmerkelijke beslissingen door de scheidsrechters, 3 afgekeurde doelpunten gedurende de wedstrijd, maar ook doordat het spel van de dames niet erg goed was, vonden ze wel weer de spirit om alles op alles te zetten om de winst te pakken. Zo wisten Sybrina Lauritsen en Kimberly de Pater met een mooi samen spel nog een bal in het doel te krijgen, zodat deze periode toch nog met een kleine voorsprong afgesloten kon worden.

De thuisploeg wist in de 4e periode direct de stand gelijk te trekken na een uitsluiting van de bezoeksters, waardoor zo de stand 4-4 werd. Kimberly de Pater wist wederom het doel te bereiken en zo pakte De Linge/PCG toch weer hun voorsprong. De achterhoede zorgde ervoor dat er goed werd verdedigd en er geen tegenstander meer door kon. Er werden geen doelpunten meer gemaakt en de wedstrijd werd bij de laatste aanval rustig uitgespeeld. 4-5 gewonnen!

Met 57 punten na 20 wedstrijden hebben de dames de 1e klasse bereikt.

Doelpuntenmaaksters SG de LINGE/PCG: Kimberly de Pater 3 en Merel van der Veen 2.

Komende donderdag 18 april trainen de Dames in Berenschot in Leerdam van 20.00-21.00 uur. Deze training is voor elke dame die interesse heeft in de waterpolo of ooit zelf polo gespeeld heeft. Voel je welkom!