• Marissa Wouda

    R vanderVeen

WATERPOLODAMES WEER OP 1

09-12-2018, 21:45 | Lezersnieuws | Mieke

Het 1e damesteam van SG de LINGE/PCG (Leerdam- Gorinchem) had vorige week in een matige partij de koppositie verloren in een rechtstreeks duel tegen de latere nummer 1. Vlak voor de wedstrijd was bekend geworden dat het damesteam uit Delft punten had laten liggen, waardoor de koppositie weer voor het grijpen lag. 

Op voorhand was bekend dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. ZPS uit Stolwijk draait met het 1e damesteam ook al jaren in de top van deze competitie mee.

In een doelpunt arme wedstrijd konden beide teams geen vuist maken, de verdediging zat aan beide kanten potdicht en zo werd de 1e van 4 periodes afgesloten met 0-0. In de 2e periode had de Leerdams- Gorinchemse combinatie het geluk aan hun zijde, na een voorzet van Lieke van Aalsburg op Merel van der Veen tikte een speelster van de tegenpartij de bal achter hun keepster waardoor er 1-0 op het scorebord kwam te staan. De spanning bleef groot in het zwembad. In de 3e periode kwamen beide teams opnieuw niet tot score toe, mede doordat keepster Tosca Kortleve het doel leeg wist te houden en beide teams verdedigend de zaak goed op orde hielden.

Met nog een kleine minuut te spelen in de laatste periode lukte het Kimberly de Pater om de wedstrijd met een doelpunt te beslissen en kon de thuisploeg de wedstrijd rustig uit spelen.

De wedstrijd eindigde in 2-0, een bijzonder kleine uitslag die niet vaak voorkomt binnen de waterpolosport.

De nummer 1 positie was weer terug veroverd.