• Wethouder Van Doesburg sluit af

    Lucy Jakobsen

Wethouder Van Doesburg sluit drukbezocht open huis 'de juf boeken en leren' af

05-11-2018, 20:19 | Lezersnieuws | Marieke

Zaterdag 3 november hield 'de juf boeken en leren' open huis. Initiatiefnemer Marieke van Oosten ontving vanaf 13 uur genodigden en andere belangstellenden. Zij konden rondsnuffelen in het nieuwe antiquariaat in de binnenstad van Gorinchem. Daarnaast was voor deze gelegenheid de bovenwoning opengesteld waar men onder het genot van een hapje en een drankje kon bijpraten. Rond 16 uur sloot wethouder Van Doesburg de feestelijke middag af.

'De juf boeken en leren' is naast een antiquariaat ook een plaats waar huiswerkbegeleiding en bijles wordt aangeboden. 'De juf' is vooral een plaats voor kinderen die extra hulp nodig hebben vanwege leer- en of gedragsproblemen. Deze kinderen kunnen in 'de juf' in een veilige huislijke omgeving werken aan hun huiswerk. De boeken die voor in het antiquariaat staan, dienen hopelijk voor hen als inspiratie. De wethouder Van Doesburg zei over 'de juf': "Hier wordt de letter aan het hoofd en aan het kind verbonden". 

Namens de gemeente sprak hij: "Wij zijn trots op inwoners die deze inzet plegen en dat dit in deze stad geboren kan worden. Laten we daar met z'n allen heel dankbaar voor zijn." Na zijn officiële bijdrage merkte de wethouder nog op: "Onderwijs en taal staan hoog op de agenda bij de gemeente. Laten we kijken wat wij in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen." 

Niet alleen de wethouder was enthousiast. Ook de zeker 150 bezoekers hebben zich prima vermaakt en keken hun ogen uit tussen alle boeken. Mocht u het open huis gemist hebben, dan kunt u op 17 november alsnog een kijkje komen nemen in 'de juf boeken en leren' op de Haarstraat 15 in de binnenstad van Gorinchem. Het antiquariaat zal dan geopend zijn tussen 13.00 en 16.00 uur. 

Voor meer informatie over de huiswerkbegeleiding van 'de juf boeken en leren' kunt u terecht op de facebookpagina: www.facebook.nl/boekenenleren of de website: www.dejufboekenenleren.nl.