• Rendez_Vous_15_11 (c) Wil Lof

Wil Lof exposeert in India

28-09-2015, 14:00 | Lezersnieuws | Wil Lof

Utrechtse Heuvelrug - 28 september. Schilderes Wil Lof uit Leersum exposeert voor de tweede keer dit jaar in India. Na haar succesvolle deelname - begin april - aan de Biennale te Calcutta is zij nu uitgenodigd in de maand november te exposeren in New Delhi, gevolgd door een expositie half december in Mumbai. Voor volgend jaar juni is ze uitgenodigd deel te nemen aan de expositie 'AVISKAR' te Calcutta.

Via een bevriende kunstenaar, die kennismaakte met de schilderijen van Wil Lof, kwam zij in contact met de Nederlandse/Indiase kunstenaar Manas Guha Roy. Hij werd - naar eigen zeggen - getroffen door Wil's werk, wat hij typeerde als 'sterk', 'verrassend' en "buitengewoon passend" bij de in India gangbare kleurstellingen in zowel interieurs, decoraties als kleding.

Het is opmerkelijk dat Manas Roy tot dezelfde beleving komt als de kunstredacteuren van Twentse dagbladen, die al in 1968 lovend schreven over haar eerste expositie op 19-jarige leeftijd.

Wil stuurde op zijn verzoek twee schilderijen uit de "Rendez Vous"-serie naar Calcutta om ze op de Biennale ten toon te stellen. Die Biennale vond plaats onder licentie van European Art Society in Londen, waar Wil Lof als internationaal erkend beeldend kunstenaar staat geregistreerd.

Tot haar verrassing werden haar schilderijen in Calcutta niet alleen geëxposeerd, maar waren al door collectioneurs op voorhand aangekocht…

De expositie in New Delhi vindt plaats van 6 t/m 9 november in de ambassadehal van de Alliance Française de Delhi. Wil Lof zal er in de internationale sectie exposeren samen met Manas en Dripta Roy, de Nederlandse kunstenaar Jan Teunissen, en kunstenaars uit Oostenrijk en Koewait. Ze toont er vier originele geabstraheerd figuratieve schilderijen in de maat 80*80 cm, wat in India een populaire 'grote' maat is.

De expositie in Mumbai vindt plaats van 13 t/m 19 december in de "Art Gate" art gallery.

Volgend jaar exposeert Wil haar schilderijen van 7 tot 19 juni in de Birla Academy of Art & Culture te Calcutta. Deze expositie betreft de negende editie van de jaarlijkse International Art Expo 'Aviskar', het Indiase woord voor 'Ontdekking' is.

Dichter bij huis kunt u de originele schilderijen en kunstdrukken van Wil Lof zien in haar eigen galerie aan de Prins Bernhardlaan 1 te Leersum.

De galerie is dagelijks (ook in het weekend) na afspraak per telefoon (0343-457929) of mail (info@4Lof-Art.nl) geopend. U kunt ook de website www.4Lof-Art.nl bezoeken.