• Kevin staat 2e van links tijdens de prijsuitreiking

    Katja waltmans

Wilnisser Kevin de Jong laat visitekaartje achter tijdens NK strongest man 30 jun 2018.

10-07-2018, 19:24 | Lezersnieuws | Antoinette


Dat Wilnis een krachtig dorp was wisten we. Kevin de Jong bevestigt dit door zicht te plaatsen bij de sterkste 12 mannen van Nederland.. en maakte in het laatste weekend van juni zijn debuut op de finale van de sterkste man van Nederland in het zuidelijke limburgse Schinveld. Kevin heeft zich goed voorbereid en traind 1.5 jaar in Best bij powerbase gym.  En de laatste maanden bij zijn coach en oud deelnemer Dennis van Beusekom.. hier bleek al dat hij bijzondere kwaliteiten  had op sommige onderdelen in de sterkste man sport...maar met de finale moet je het dan wel waarmaken.. dat deed Kevin zeker.. relax, fit , goed voorbereid op de hitte maar toxh een beetje zenuwachtig begon hij aan de truckpull waar hij liet zien dat hij in de middenmoot goed kon mee komen. hij trok de 19 ton zware truck in een goede tijd en werd hier 8ste. En dat op zijn debuut toont zijn kracht.. het twee d e onderdeel de powerstairs . Een trap waar men gewichten van 175, 225 en 275 kilo boven moesten brengen. Het eerste gewicht was in een rap tempo boven. De 225 kilo bleek zwaarder en lastiger dan gedacht.. en tot grote ramp viel Kevin samen met het gewicht achter over.. even was het stil bij het 3000 man tellende publiek. Maar de camera's  van RTL 7 draaide door en Kevin moest dus ook verder..maar dat viel even tegen. Dit onderdeel moeten we dan maar gauw vergeten.  Het volgende onderdeel fronthold is gelukkig een onderdeel waar niet bij gelopen hoeft te worden en men een gewicht van 25 kilo met gestrekte armen recht voor zich moet houden.. na een snelle check van de fisio werd zijn rug even gekraakt en verbaasde hij vriend en vijand met een goede tijd..   maar wat er toen gebeurde was van grote klasse en heeft iedereen het over in de sterkste man wereld.. en ja zelfs een like van de world record houder him zelf.  Cooool...
Hij liep de yoke .. een zware versie van twee emmers water halen  op zijn nek van 400 kg met 13 seconden over de 25meter verre streep.. wereld klasse werd er gezegt.. en ja dat was het want de rest van het deelnemers veld kwam niet onder zijn tijd .. ook niet 4 voudig sterkste man van Nederland Alex Moonen.. en dua kreeg Kevin de volle 12 punten.. zijn wedstrijd was eigenlijk al gewonnen .. wat een trofee op je debuut een onderdeel winnen. Beloofd nog veel voor de toekomst.  En belooft de coach dat we nog veel van hem gaan horen.. het publiek was direct op zijn hand.. en dat kon ook niet anders.. zijn rust ,vriendelijkheid en bij elk onderdeel netjes het publiek bedanken.. zonnen bril af met een interview.. een brede glimlach op de tv camera verteld ons dat hij dit onderdeel van de wedstrijd ook goed beheerst.. nu het vijfde onderdeel.. natuurstenen van 90 kilo en 110 kilo boven het hoofd strekken.. lukte niet helemaal  zoals van te voren bedacht was.. maar dat was ook niet zijn sterkste onderdeel.. en tja je kan niet overal in uitblinken.  Als laatste de stones of strenght .. 6 stenen van 120 kilo tot 180 kilo op een verhoging gooien.  En ja er ook nog een aantal meter mee lopen is naar zo.n lange dag bizar zwaar.. maar Kevin viel de stenen aan met een grote glimlach en lag er vier op in een redelijk goede tijd.. na het fluitsignaal wilde de RTL presentator jayjay boske hem interviewen maar vond Kevin wel dat hij na 4 maanden algehele onthouding van drank wel een biertje had verdient en liep eerst naar het publiek om zijn welverdiende biertje aan te pakken.. en met boske te proosten.. 
.. hoe gaaf is dat .. 9 mannen van de 17 miljoen Nederlanders  zijn sterker dan Kevin. 
Een tiende plek overall.. volgends zijn coach zit er nog veel meer is.. om hem te citeren . Kevin is een groot talent en nog maar 24 jaar  jong. In deze sport kom je dan nog maar net kijken. Hij neemt alle tips envan adviezen aan en dat zal hem brengen tot een publieks lieveling en in de toekomst podium kandidaat..