Dossiers

De Blauwe Toren

De archeologische opgravingen Buiten de Waterpoort, precies op de plek waar een hotel moet komen, houden de gemoederen in Gorinchem flink bezig. In dit dossier lees je alle ontwikkelingen over deze opgravingen en het hotel Buiten de Waterpoort. 

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Woensdag 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. In dit dossier lees je alle ontwikkelingen met betrekking tot de gemeenteraadsverkiezingen in Gorinchem. 

GO2032

GO2032 is het visietraject van de stad voor de stad. In 2032 heeft Gorinchem 650 jaar stadsrechten. Samen met de inwoners wordt bepaald wat voor stad Gorinchem dan wil zijn en wat er moet gebeuren om van Gorinchem een nog betere plek te maken om te wonen, werken en recreëren.

Proxsys Cup

Toch weer een zaalvoetbaltoernooi in de Oosterbliek. Geen twintigste editie van de Champions Cup, maar een eerste editie van de Proxsys Cup.  Hoofdsponsor Martin Klop ging de uitdaging aan maakt een doorstart met een nieuw zaalvoetbaltoernooi voor veldvoetbalclubs.

Gorcums carnaval

Het carnaval in Gorinchem dreigt te verdwijnen. De mededeling van de gemeente dat de huur van de loods waarin de carnavalswagens staan opgeslagen en worden opgebouwd wordt opgezegd zorgt voor een domino-effect. Want zonder loods geen carnavalswagen.

De Nieuwe Doelen

In het vroege voorjaar van 2015 viel het doek voor schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem. Het theater zoals de Gorcumers dat jaren hebben gekend was niet meer. Wel werd er een doorstart gemaakt, maar deze mag als zeer moeizaam worden bestempeld. De uitdaging lijkt groter dan verwacht.

Vluchtelingenopvang

De gemeente Gorinchem maakt in september 2015 bekend dat het Wellantcollege in de Lingewijk aan het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) wordt aangeboden als mogelijke opvanglocatie voor maximaal 300 vluchtelingen.