Lokaal lezersnieuws

Mohamed Qaasim sleutelt aan auto’s en aan het gedachtengoed van Edison

Mohamed Qaasim is tweedejaars student motorvoertuigen op het Da Vinci College in Gorinchem. Hij werkt bij Kia dealer v/d Linden in Sliedrecht en zit 1 middag en avond per week op school. Nog een paar examens en dan heeft hij zijn mbo-diploma op zak.

Cantorij Koepelkerk Arkel zoekt dirigent

Met ingang van het seizoen 2019/2020 is de Cantorij van de Koepelkerk in Arkel op zoek naar een nieuwe dirigent. We zijn een enthousiaste, leergierige groep, die ter ondersteuning van de diensten kan putten uit een breed repertoire. Repetities zijn op woensdagavond van 19.45-22.00.

OEFENAVOND PAPPELELLEN

Op zaterdag 7 september aanstaande zijn de Nationale kampioenschappen pappelellen. Dit bijzondere festijn draagt de naam ‘Van Noordenne Glas Open’. Om alvast in de sfeer te komen is er op dinsdagavond 23 juli 2019 achter Museum De Koperen Knop een oefenavond.

Vijfgelijkedagenrooster luidt einde van een tijdperk in op CBS De Tamboerijn

Met ingang van volgend schooljaar gaat CBS De Tamboerijn werken met een vijfgelijkedagenrooster.

Bingo spelen in Huize Steijndeld

Leerlingen van de Pluskas van OBS De Tweemaster hebben afgelopen woensdag met de inwoners van Huize Steijndeld bingo gespeeld. De leerlingen hadden de opdracht iets te organiseren voor een goed doel.

Flyer van het Nieuwe boek: "Handen uit de mouwen - Ontdek je talenten" leverd u 10% korting op.

Heeft u een flyer in de bus gekregen, gooi het dan niet weg. Bij aankoop van het boek lever u dit in en krijg u 10% korting op het boek "Handen uit de mouwen - Ontdek uw talenten" van de Gorinchemse schrijver C.J.Hocque.

Nieuw boek Kees Hocque

Amerikaanse rivierkreeft gesignaleerd

Toen ik afgelopen vrijdag vanaf mijn werk op weg naar huis was en de Annie M.G. Schmidt wijk in reed, zag ik iets bewegen over de weg dat op een blaadje leek. Wat schetste mijn verbazing toen ik mijn auto ernaast stopte en zag dat het een Amerikaans rivierkreeftje was die de straat overstak.

Duurzaam/ vintage / industrieel / brocante

Industrieel / vintage / brocante; het is allemaal te vinden bij Koelvintage aan de Burensedijk 6 in Kerk Avezaath. Kom vrijblijvend kijken wat we doen, een tweede kans voor interieur , duurzaam en hip. Inloopmiddag:(elke) zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

SAMENWERKING PCOB EN MUSEUM

Woensdagmiddag 10 juli 2019 kreeg wethouder cultuur Jan Nederveen uit handen van Leen van Wingerden van de PCOB afdeling Hardinxveld-Giessendam vijf nieuwe fietsroutes aangeboden.

MUSEUM ZOEKT SCHAATSEN EN MEER

Hoewel de dooi naar verwachting nog lange tijd zal aanhouden, is Museum De Koperen Knop al volop bezig de komende winterexpositie voor te voorbereiden. Onder de titel Op Bevroren Water komt er een tentoonstelling over schaatsen en van alles wat daar verband mee houdt.

Pagina's