Lokaal lezersnieuws

MUSEUMWORKSHOP MAP MAKEN

Museum De Koperen Knop organiseert dit voorjaar drie kinderworkshops. De tweede hiervan vindt plaats op woensdagmiddag 5 juni 2019. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden. Je gaat die middag je creativiteit inzetten om onder deskundige leiding een mooie bewaarmap te maken.

Leerlingen groep 8 van OBS De Tweemaster bezoeken archeologische opgraving Knipsteeg.

Op vrijdag 24 mei 2019 konden leerlingen van groep 8 van binnenstadschool OBS De Tweemaster een archeologisch opgravingsonderzoek van dichtbij meemaken. Op de plek aan de Knipsteeg waar voorheen  't Huys van Breughel stond, wordt in verband met geplande nieuwbouw zo'n onderzoek uitgevoerd.

Vierde Nijmeegse Vierdaagse!

Robin Tenhunen, 14 jaar,  gaat dit jaar al voor de vierde keer de Nijmeegse Vierdaagse lopen. Vorig jaar met zijn moeder, broer en een vriend. Dit jaar alleen met zijn moeder. Trainen doet hij niet zoveel maar hij vond de andere drie jaren goed te doen.

Leerling Altena College pakt tweede plaats in W4Kangoeroe-wiskundewedstrijd

“De uitslag ontvangen van de W4Kangoeroe-wiskundewedstrijd is altijd een spannend moment.

redt het theater!

al 20 jaar woon ik in Thailand 

maar ik blijf mij bezighouden met Gorinchem

de heerlijke stad waar ik 17 jaar woonde-1975 tm 1992

 

nu bereikt mij het droevige bericht dat de Stadsschouwburg moet sluiten 

Ik beschouw dit als een regelrechte ramp 

Annemieke Wouters nieuwe directeur Calvijn in Hardinxveld-Giessendam

Per 1 augustus start Annemieke Wouters als directeur op Calvijn in Hardinxveld-Giessendam. Zij volgt Jeroen Spek op die na dit schooljaar zijn loopbaan binnen Stichting CVO-AV vervolgt als rector van Lyceum Oudehoven in Gorinchem. Tevens gaat hij het Tiener College leiden.

Jeugdbrandweer Herwijnen eindigt weer in de top 3

Afgelopen zaterdag hebben de aspiranten van jeugdbrandweer meegedaan aan de kwalificatiewedstrijd hoge druk in Apeldoorn. Hier hebben zij de 3e plaats behaald en daarmee hebben ze zich geplaatst voor de halve finale in Wageningen.

Debatworkshop PharosHoogbegaafde jongeren

In deze workshop gaan we aan de slag met diverse debatvormen, zodat je leert om goed te luisteren naar je tegenstander, om snel te denken, snel te schakelen en snel te reageren.

Zoek je een studierichting die bij je past.Lees dan het boek: "Handen uit de mouwen - Ontdek je talenten."


Een leerzaam boek voor aankomende leerlingen die naar de MTS of naar de ambachtsschool gaan.
Zonder moeilijk termen leert u in dit boek verschillende beroepen vanuit de werkomgeving beschreven.

Open Haven Ontbijt 2019

Het meest tolerante ontbijt van Nederland vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 mei aan het Eind in Gorcum. De spelregels zijn simpel: neem je eigen bestek en beleg mee en schuif aan tafel! Dit is Gorcum op zijn best!

Pagina's