Lokaal lezersnieuws

Vierde onderwijs Meet Up 0183

Op dinsdag 29 januari 2019 organiseren leraren uit Gorinchem opnieuw een Meet Up. Dit keer bij CBS Samen Onderweg, Stalkaarsen 17A in Gorinchem. Meet Up 0183 is een platform voor leraren van basis- tot hoger onderwijs.

Nieuw op het Altena College: GameDesign

Ga je 23 januari naar de Open Dag van het Altena College? Grote kans dat je bij het vak Informatica een spel speelt dat ontworpen is door Twan Hogervorst, leerling uit havo 5. “Ik heb op het Altena College leren programmeren”, vertelt hij enthousiast.

Havendienst bemoeilijkt doorgang sluis

Regelmatig staan er zoveel auto's bij de Lingesluis dat de doorgang voor de talrijke wandelaars bemoeilijkt wordt, zeker voor ouderen met rollators of mensen met honden aan de lijn. Gisteren ook weer,. Het betreft niet alleen auto's van Havendienst Riveer zelf, maar ook van anderen.

Rietveld Giessenburg viert 25-jarig jubileum

Rietveld BV uit Giessenburg bestaat dit jaar 25 jaar en viert dat onder andere met een speciale actiesite. Het familiebedrijf, dat opgericht is in 1994, gebruikt het komende jaar om terug te blikken op de afgelopen kwarteeuw.

Rokers gezocht die willen stoppen met roken voor onderzoek van de UvA

AMSTERDAM – Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam hebben een programma ontwikkeld om rokers te helpen om te stoppen met roken. Met deze online tool krijgen rokers advies op maat om zo hun kans op een succesvolle stoppoging te vergroten.

Open Dag Lyceum Oudehoven

Zit je in groep 7 of 8 en ben je nieuwsgierig naar Lyceum Oudehoven? Dé school in Gorinchem voor havo, atheneum, gymnasium en TTO (tweetalig onderwijs)? Woensdag 23 januari 2019 is je kans!

Modevakschool Crea 2000 start nieuw cursus jaar

De cursussen zijn weer van start gegaan bij Modevakschool Nel Viveen.

 Een uitgebreid aanbod. Van Naailessen voor beginners, gevorderde, div modules Lingerie, Badkleding, tot opleiding voor Costumière, of Kleermaker.

Mijn mening over het ondertekenen van de petitie en de Nashville verklaring.

Een minderheid van 200 personen die de petitie hebben ondertekend tegen de komst van de dominee hebben de meerderheid het zwijgen opgelegd die durven niet hun mening naar buiten te brengen omdat ze beticht worden van homofobie. Dat hoef niet altijd zo te zijn!

Rotterdamse Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft grote interesse voor het boek “De ongeschoolde werkman”.

Een dankwoord van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Geachte heer Hocque

Hartelijk dank voor het boek "De ongeschoolde werkman" dat ik van u mocht ontvangen.

Inwoonster uit Gorinchem helpt 300 weduwen in Nigeria met een micro krediet

De in Gorinchem wonende Evelyn Azih geeft op 24 en 25 januari Empowerment en Mensenrechten Workshops aan 300 weduwen en hun kinderen in Enugu, Nigeria. 

Pagina's